Cum să-ți negociezi salariul

Este intotdeauna stresant sa-ti negociezi oferta salariala sau sa ceri o marire. Veti dori sa va cresteti potentialul de castig de-a lungul carierei si este responsabilitatea dvs. sa faceti acest lucru! Deci, pentru a avea succes, trebuie sa-ti faci temele. De asemenea, nu uitati ca puteti sugera alte compensatii, cum ar fi actiuni sau avantaje suplimentare, cum ar fi zile de vacanta.

Aceasta abilitate de negociere a salariului sau alte beneficii este foarte valoroasa si va poate creste potentialul de castig. Dar fii pregatit si stii ca este o abilitate si necesita pregatire si practica pentru rezultate de succes.

Aveti nevoie de un punct de plecare pentru exact cata valoare puteti oferi inainte de a incepe procesul de negociere a unui salariu. Trebuie sa luati in considerare urmatorii factori care va vor influenta compensatia.

  • Locatie geografica
  • Ani de experienta in industrie
  • Nivel de educatie
  • Nivelul carierei
  • Aptitudini
  • Licente si certificari

Vizitati Calculator salariu 2022 net pentru a obtine un fluturas de salariu gratuit, personalizata. Odata ce ai factorii de mai sus poti explica de ce esti valoros si poti justifica salariul dorit.

Cercetati media pietei

Puteti incepe prin a cauta pe calculator salariu brut grila de salarizare pentru a aduna date care sa sprijine o negociere de succes. Media dvs. de piata va va oferi o baza buna pentru cererea dvs. de salariu si va fi folosita pentru justificare.

Iata cateva intrebari de luat in considerare atunci cand incepeti cercetarea de piata:

  • Care este salariul mediu national pentru postul dvs.?
  • Cat de mult platesc companii similare din zona dumneavoastra angajatiilor din aceasta pozitie?
  • Cum ati adaugat valoare in mod unic in functie?

Fa-ti temele si noteaza-ti punctele de discutie si fii cat mai specific posibil. De ce crezi ca meriti un salariu mai mare decat cel pe care il ofera angajatorul sau salariul pe care il primesti in prezent?

Cateva detalii de luat in considerare:

  • Rezultate cantitative specifice pe care le-ati atins, cum ar fi obiectivele pe care le-ati atins, veniturile pe care le-ati ajutat sa generati sau premiile pe care le-ati castigat. Folositi numerele reale pentru a va masura impactul, acest lucru va poate ajuta sa justificati costul unei majorari.
  • Vorbeste despre impactul calitativ pe care l-ai avut, cum ar fi contributiile culturale, imbunatatirile proceselor si abilitatile soft.
  • Ani de experienta in industrie, in special daca aveti mai multa experienta decat a declarat angajatorul ca o cerinta.
  • Abilitati sau certificari, mai ales daca sunt foarte solicitate in industria dvs.

Cand exersati punctele de discutie, va poate ajuta sa va simtiti increzatori si sa identificati zonele de imbunatatire. Puteti sa o faceti in fata unei oglinzi sau sa gasiti un prieten sau un membru al familiei si sa incercati fara sa va uitati la notite. Daca puteti gasi pe cineva in fata, fiti deschis la feedback si pregatiti-va pentru orice intrebari.

Este important sa-ti faci temele si sa fii pregatit pentru negociere, totusi sa-ti faci negocierea cu incredere este la fel de important ca si cuvintele pe care le spui. Angajatorul se simte mai increzator in negocierea dvs. daca va poate vedea increderea.

Salariul dvs. ar trebui sa reflecte setul important de abilitati si experienta pe care le aduceti organizatiei. Daca simtiti ca oferta initiala a angajatorului este sub valoarea care se aliniaza cu abilitatile si experientele dvs., ati facut studii de piata a salariului si aveti date despre valoarea personala care sustin cererea dvs., aveti incredere in decizia dvs. de a cere mai mult.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed