AcasăEconomieAutoCare sunt simptomele și soluțiile de reparație în cazul unui injector defect?

Care sunt simptomele și soluțiile de reparație în cazul unui injector defect?

Injectorul face parte din sistemul de alimentare al autovehiculelor, indiferent de tipul de motorizare pe care acestea îl au. Din cauza uzurii cauzate de timp sau de drumurile aflate într-o stare proastă, ori chiar din cauza unui stil de condus agresiv, aceste componente ale mașinii se pot înfunda sau defecta, ducând la reducerea performanțelor autovehiculului respectiv. De aceea, șoferii trebuie să fie foarte atenți la semnalele pe care le oferă mașina, pentru a identifica din timp problema cu care aceasta se confruntă, astfel încât defecțiunea să nu avanseze, devenind un pericol pentru toți participanții la trafic. În acest fel se pot evita inclusiv costurile mai mari pentru rezolvarea problemelor.

Care sunt principalele simptome ale injectoarelor defecte?

Problemele pe care le poate avea un injector sunt destul de multe. De la înfundarea sau murdărirea acestuia, ceea ce duce la o funcționare defectuoasă, până la spargerea sau blocarea sa, toate acestea sunt defecțiuni destul de des întâlnite, dar care pot fi evitate cu o întreținere adecvată a autovehiculului.

Pentru a preveni agravarea defecțiunii pe care o prezintă unul dintre injectoarele mașinii (sau mai multe), șoferii trebuie să fie foarte atenți la schimbările care apar în modul de funcționare a acesteia. Printre simptomele cele mai comune care anunță probleme la injectoare se regăsesc:

  • creșterea consumului de combustibil – acesta poate fi observat, în special de cei care monitorizează consumul obișnuit de combustibil al autovehiculului;
  • întreruperea motorului la ralanti – faptul că la motor nu mai ajunge cantitatea necesară de combustibil duce la oscilații ale motorului în timp ce se află la ralanti;
  • apariția unui miros specific – un injector defect sau care nu mai funcționează cum trebuie poate determina scurgeri de combustibil, ducând astfel la apariția unui miros neplăcut;
  • apariția unui fum negru sau alb la eșapament – distribuirea incorectă a combustibilului determină și o ardere incompletă sau neuniformă a acestuia, ceea ce duce la creșterea emisiilor toxice și la apariția unui fum de culoare albă – când motorul este la ralanti – sau neagră.

Cum pot fi remediate defecțiunile de la nivelul injectoarelor?

În funcție de problema pe care o prezintă injectorul sau injectoarele defecte, este stabilită și modalitatea de repare a acestora. Daca în cazul unui injector fisurat, de exemplu, se poate folosi sudura pentru reparație, în cazul unuia spart această soluție se poate să nu fie suficientă, singura soluție fiind aceea de înlocuire a injectorului cu unul nou.

De asemenea, curățarea și întreținerea injectoarelor poate preveni apariția unor probleme sau defecțiuni ale acestora, motiv pentru care șoferii nu ar trebui să neglijeze acest aspect. Totuși, dacă aceștia sesizează că unul dintre injectoare are nevoie de o atenție specială, pot apela la serviciile de recondiționare injectoare, pe care cele mai multe service-uri serioase și profesioniste le oferă. Avantajul este că astfel de servicii au costuri accesibile, fiind cea mai avantajoasă soluție în cazul unui injector cu defecțiuni minore. În plus, nici performanțele mașinii nu au de suferit, șoferii putând circula cu acestea în condiții de siguranță. Este important, însă, ca aceștia să apeleze la serviciile oferite de personal calificat și cu experiență.

Ultimele Articole