Cum se calculează media generală cu teza de la școală

Cum se calculează media cu teza de la școală. Elevii au început școala, iar cei din gimnaziu, dar și liceu, au de susținut și teza.

Cât de importantă este teza și cum se calculează media finală? Teza joacă un rol esențial în acest sens. Mai exact, acest test reprezintă 25% din media finală.

Calculul este unul simplu, cu toate acestea sunt elevi care greșesc. Indiferent de materie, nota de la teză reprezintă un sfert din media finală.

Astfel, pentru a afla ce medie finală ai trebuie să calculezi media notelor fără teză și după aia cu teză.

De exemplu, dacă la matematică ai următoarele note: 5, 5 și 8, iar în teză ai luat nota 7, media finală se face în felul următor.

Cum se calculează media cu teza de la școală

Cele trei note, 5, 5 și 8, se adună iar rezultatul dat, 18, se împarte la 3 și dă nota 6, care ulterior este înmulțită cu 3. Ce rezultă din această înmulțire se adună cu nota din teză, iar rezultatul se împarte la 4. Așadar, 18 + 7 = 25 împărțit la 4 = 6,25. Nota se rotunjește, iar media finală este 6.

Metoda de calcul a mediei finale este deci una extrem de simplă, astfel că oricine poate știi ce notă va avea la finalul semestrului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed