Cum se plantează și cum se cultivă capșunile în ghiveci

Cum se plantează și cum se cultivă capșunile în ghiveci. Dacă ești un iubitor de căpșuni însă nu dispui de o curte, trebuie să știi că poți cultiva căpșuni chiar și ghiveci.

În primul rând, alege cu atenție vasul în care vrei să plantezi căpșunile. Recomandat este un vas cu un diametru de 20-30 de centimetri, adânc. Rădăcinile căpșunilor sunt superficiale, ele dezvoltându-se la suprafața solului.

Cum se plantează și cum se cultivă capșunile în ghiveci

De asemenea, culoarea vasului nu ar trebui să fie închisă pentru a evita o căldură prea mare la nivelul rădăcinilor.

În ceea ce privește pământul, acesta trebuie să fie afânat, cu fertilitate moderată și un pH între 6-6,8. Astfel, poți folosi un amestec de turbă, pământ de frunze, perlit și nisip. Desigur că poți opta și pentru pământul pe care îl găsești în supermarket la secțiunea de grădină. La acesta se va adăuga 20% nisip, scrie a1.ro.

Cum se plantează și cum se cultivă capșunile în ghiveci

După ce ai pregătit vasul și solul, plantarea o poți face individual, câte două plante într-un ghiveci menționat anterior. Stolonii de căpșuni se poziționează peste substratul din ghivece, așezând rădăcinile cu grijă, acoperindu-le și presând ușor.

Referitor la modul de îngrijire, vei avea nevoie de multă lumină. Lumina este importantă pentru înflorirea și fructificarea căpșunilor. Căpșunile necesită cel puțin 6-8 ore de soare pe zi.

Cum se plantează și cum se cultivă capșunile în ghiveci

Pentru fertilizare, puteți folosi cantități moderate de îngrășăminte Complexe, dar și hidrosolubile și foliare pentru căpșunii fertilizați în ghivece.

Pentru a obține rezultatele optime, se recomandă ca udarea căpșunilor să se realizeze cu cantități moderate de apă și doar atunci când substratul de la suprafață este uscat. Pentru a evita murdărirea fructelor cu pământ, puteți aplica un strat de mulci din paie în partea superioară a ghiveciului.

Cum se plantează și cum se cultivă capșunile în ghiveci

Atunci când se dezvoltă plantele de căpșuni, apar și stolinii cu care care căpșunii se înmulțesc. Aceia trebuie înlăturați. La încetarea perioadei de rodire, se recomandă înlăturarea frunzelor bătrâne cât mai aproape de centrul plantei. În acest fel lumina va ajunge în centrul plantei, dezvoltând frunze noi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed