Cum se prepară corect drobul de miel. Rețeta tradițională de Paște

0

Cum se prepară corect drobul de miel. Rețeta tradițională de Paște. Drobul de miel este alimentul vedetă de Paște. Cum se prepară însă acesta corect? Mulți români fac anumite greșeli.

În primul rând, drobul de miel are la bază organe de miel. De asemenea, la el se mai adaugă și pipote, inimi de pui, ori ficat de pasăre.

Usturoiul verde îi dă un gust aparte, iar tarhonul va face rețeta mai deosebită. Sunt însă și alte secrete pe care trebuie să le știm în bucătărie.

Cum se prepară corect drobul de miel. Rețeta tradițională de Paște

Iată ingredientele necesare pentru rețeta de drob de miel tradițională de Paște:

  • organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima)
  • 1/2 kg pipote si inimi de pui
  • 1/2 kg ficat de pasare
  • 2 cepe
  • 4-5 fire usturoi verde
  • putin tarhon
  • 6 fire ceapa verde
  • 6 oua
  • 2 linguri smantana
  • pesmet
  • 50 g unt
  • piper, condiment pentru drob, sare.

Cum se prepară corect drobul de miel. Rețeta tradițională de Paște

Prima oară se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui.

După ce s-au fiert, acestea se scot și se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi tarhonul.

Compozitia pentru drob de miel se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pun intr-o tava de yena sau de cozonac unsă cu unt si presarata cu pesmet.
Se pune în cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie.

Cum se prepară corect drobul de miel. Rețeta tradițională de Paște

Pentru cei care vor un preparat mai complex se mai pot adăuga și trei ouă fierte tari. Acestea schimbă gustul drobului, dar și culoarea.

De asemenea, pentru un aspect deosebit poți să folosești prapur de la miel. Prapurul se așază în tavă, după care se pune compoziția pentru drob de miel.

Pentru un preparat sănătos ar fi bine să alegi carne de miel mai slabă, să fie fermă la atingere, să aibă culoare rozalie și să nu fie lipicioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.