AcasăActualitateCum trebuie să arate un contract de vânzare-cumpărare auto. MODEL

Cum trebuie să arate un contract de vânzare-cumpărare auto. MODEL

Dacă v-ați hotărât să vindeți sau să cumpărați o mașină, trebuie să țineți cont de aceste documente înainte de a completa contracutl de vânzare-cumpărare.

În cazul în care sunteți cumpărător, asiguranți-vă că vânzătorul mașinii dorite vă va oferi documentele următoare:

  • Cartea de identitate originala cu holograma RAR. Verifica daca datele trecute in cartea de identitate corespund cu masina: VIN, culoare, reperul anvelopelor.
  • Contractul de vanzare-cumparare sau factura intre proprietar si vanzator in cazul in care vanzatorul nu este proprietar in carte.
  • Certificatul de autenticitate emis de RAR, valabil, care atesta ca masina este aceeasi cu cea din acte. Identificarea se face dupa VIN-ul masinii si seria motorului.
  • Certificatul de atestare fiscala fara de care nu vei putea inmatricula masina. Acest certificat atesta achitarea tuturor obligatiilor fiscale de plata datorate autoritatii administratiei publice locale in a carei raza se afla inregistrata fiscal masina.
  • Certificatul de inmatriculare (talonul) cu ITP valabil in care se va specifica instrainarea catre noul cumparator.
  • Asigurarea RCA pentru a vă putea deplasa cu masina pana cand o înmatriculați
  • Cartea tehnica a masinii si carnetul de service. In carnetul de service trebuie sa fie trecute toate reviziile masinii.

Cum trebuie să arate un contract de vânzare-cumpărare auto. MODEL

Odată ce aveți aceste documente în față, vă puteți apuca să completați contractul de vânzare-cumpărare. Pe lângă actele menționate anterior, pentru a putea completa toate câmpurile, veți avea nevoie și de cartea de identitate a vânzătorului și a cumpărătorului.

În general, actul de vânare-cumpărare se completează la biroul unei persoane autorizate în acest domeniu care vă poate ajuta și totodată oferi informațiile de care aveți nevoie pentru a nu greși.

Cu toate astea, iată mai jos un model de contract de vânzare cumpărare care să vă ajute atunci când faceți tranzacția.

 

Ultimele Articole