AcasăActualitateCum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo ANM actualizată

Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo ANM actualizată

ANM a actualizat prognoza meteo. În următoarele zile ne așteaptă temperaturi caniculare, iar valul de căldură va dura până la mijlocul lunii septembrie.

Mai exact, temperaturile medii vor fi în general peste cele normale pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, în săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

În cea de a doua săptămână a lunii septembrie, adică în intervalul 05.09.2022 – 12.09.2022, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022 în schimb, ANM anunță că temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe de altă parte, în săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022, ANM precizează că mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.