x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(11) "actualitate"

De ce a rămas în România Raed Arafat. Șeful DSU putea să plece în America

Raed Arafat este de profesie medic, iar în prezent ocupă funcția de șef al Departamentului pentru Stare de Urgență.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.06.2020, 13:45

Acesta a vorbit pentru prima oară despre motivele pentru care a ales România, deși șeful DSU putea să fie acum în Statele Unite.

De asemenea, Raed Arafat a subliniat faptul că tatăl său nu a fost de acord cu Facultatea de Medicină, însă pentru el, medicina era „scopul și țelul vieții” sale.

„Am înaintat solicitarea în mai multe locuri, România a fost cea care a răspuns. Inițial pentru Politehnică, am schimbat la Medicină pentru că știam că pot. Nu era voința tatălui meu să fac Medicină, eu am mers contra voinței lui, dar a fost o intenție pe care am avut-o de când aveam 14 ani. Am insistat și asta am realizat!

Medicina era pentru mine scopul și țelul vieții. Am avut loc la Damasc, după doi ani de stat în România am aflat că am fost acceptat și în Statele Unite, dar nu mi-au spus părinții…Eram acceptat în America și nu mi s-a zis, în ideea că o să mă întorc acasă. Nici în America nu m-am dus, nici acasă nu m-am întors. Am rămas în România și mi-am ales altă casă”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.