De mâine, ”Phoenix-Povestea” în cinematografe, dar fără Nicu Covaci la proiecții! Artistul este spitazat după operația pe creier suferită

”Phoenix-Povestea” va intra de mâine în cinematografele din întreaga țară.

Din nefericire pentru admiratorii lui Nicu Covaci, muzicianul ce duce mai departe trupa etalon a muzicii românești se află internat la Spitalul Județean din Timișoara. Este încă sub atenția medicilor după operația pe creier suportată vinerea trecută iar doctorii speră la o însănătoșire rapidă.

Covaci, care luna viitoare împlinește 77 de ani, și-ar fi dorit să fie prezent la câteva din cele 30 de orașe unde va rula de mâine pelicula regizată de Cristian Radu Nema (foto).

 ”Phoenix-Povestea” a avut premiera de gala pe 16 octombrie 2022, la Sala Palatului din București, în prezența membrilor fondatori în viață și a câtorva muzicieni care au trecut prin istoria grupului. A fost ultima mare gală la care a fost prezent și Florin Moni Bordeianu, primul solist al grupului Phoenix, trecut în neființă luna trecut.

De mâine ”Phoenix-Povestea” în cinematografe, dar fără prezența lui Nicu Covaci! Laureat cu mențiunea specială pentru cel mai bun documentar în cadrul IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de film Independenți și cu Premiul Special din partea Uniunii Cineaștilor, filmul PHOENIX – Povestea își primește, așadar, locul cuvenit în istoria filmului românesc.


”Cel mai important este ceea ce transmite filmul. El explică publicului ce-am făcut dar mai ales de ce am făcut în acest timp. Am un mare respect pentru gestul făcut de Cristian Radu Nema, care a avut inițiativa să facă acest film. Acesta e sensul artei, când crează o stare emoțională. Pe care trebuie să o avem. Trebuie să fii serios și să crezi în ceea ce faci”,  a spus Nicu Covaci pe care admiratorii admirabilei sale munci speră să-l vadă din nou pe scenă. Deocamdată medicii nu se pot pronunța dacă artistul va urca pe scenă la concertele sale aniversare de pe 21 aprilie (Constanța), 2 aprilie (București).

La multi ani, Nicu Covaci!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed