Nicu Covaci a fost operat pe creier, de urgență! Șase ore a durat operația! Care este starea legendarului artist

0

Nicu Covaci a fost operat de urgență pe creier, ieri, la Spitalul Județean din Timișoara! Șase ore a durat intervenția chirurgicală.

În urma operației artistului i-a fost extirpată o tumoră de pe creier, diagnosticul inițial pus legendarului artist fiind ”proces expansiv intracranian”. Mostre de țesut au fost duse la laborator pentru a afla dacă este benigă ori malingă. Starea celui ce conduce de șase decenii Phoenix, cea mai logevivă formație muzicală românească, ar fi mulțumitoare în acest moment pentru medicii care l-au operat. Covaci se află intubat, la secția ATI a spitalului sus amintit, secția de Neurochirurgie.

Nicu Covaci, care luna viitoare va împlini 77 de ani, acuza probleme de sănătate și dureri. Însă, după mai multe vizite la spitale diferite nu i s-a găsit nimic grav. În ultimele săptămâni problemele s-au agravat, artistul nemaiputând să meargă, să-și simtă o parte din față, iar vederea i s-a încețoșat.

La multi ani, Nicu Covaci!

Nicu Covaci a fost operat pe creier, de urgență! ”Am fost la două spitale de aici din Spania, la două în Timișoara și unul în București. Fiecare medic îmi spune altceva, nu am încredere acum în nimeni. Unii spun că, în ultimă instanță, este ceva la creier. S-a întâmplat ceva acolo. Eu, dacă șed, e bine. Dacă mă ridic în picioare amețesc de nu mai pot. Fac tratament, iau 20 de pastile dimineața, 3 pastile la prânz și încă 12 seara. Asta trebuie să fac timp de trei luni. O mare bucurie, ce să zic”, ne spunea cu puțin timp în urmă Nicu Covaci, cel ce ține vie flacăra muzicală Phoenix de mai bine de șase decenii.

În mediul online, se desfășoară un val de mesaje de încurajare, ale mai toți artiștilor pe care munca și exemplul mereu verdical al lui Nicu Covaci, dat în prodigioasa sa activitate, i-a motivat și inspirat. ”Nicu a trecut cu succes (încā) un obstacol major! A suferit o interventie chirurgicalā delicatā, încheiatā cu bine! Prezentām multumiri echipei medicale si tuturor prietenilor ce-au fost aproape în aceste momente determinante!”, este mesajul transmis de echipa marelui artist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.