AcasăEconomieDezvoltatorul imobliar One United Properties şi-a dublat cifra de afaceri în prima...

Dezvoltatorul imobliar One United Properties şi-a dublat cifra de afaceri în prima jumătate a anului, la 434 milioane de lei, iar profitul net a crescut de aproape patru ori

”One United Properties (BVB: ONE) înregistrează o cifră de afaceri record de 434 milioane de lei în primele şase luni ale anului 2021, în creştere cu 96% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania, care s-a listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti în iulie 2021, a raportat o majorare a profitului net de până la 147,5 milioane de lei, cu 267% în plus faţă de primul semestru din 2020”, informează compania.

Veniturile din dezvoltarea şi vânzarea de proprietăţi rezidenţiale au crescut cu 51% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 332,8 milioane de lei. Venitul net din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a evoluat în linie cu încasările, înregistrând o creştere de 46%, până la 108,1 milioane lei. Marja netă din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a fost de 32,5% în primele şase luni din 2021.

„Piaţa imobiliară din România a închis cel mai bun semestru din istoria sa, iar rezultatele financiare ale One United Properties reflectă această evoluţie pozitivă. Performanţa pe care o raportăm astăzi pentru primele şase luni ale anului 2021 confirmă perspectivele de creştere pe care le-am promis investitorilor noştri şi potenţialul imens al pieţei locale. Vânzările generate între iulie şi august indică faptul că a doua parte a anului va continua să aducă noi recorduri pe piaţa imobiliară rezidenţială. Cu o poziţie de numerar de 350 de milioane de lei începând cu 30 iunie şi un venit suplimentar obţinut în urma IPO-ului, în valoare totală de 252 de milioane, vizăm o dezvoltare accelerată în următoarele luni”, a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Veniturile din dezvoltarea clădirilor de birouri s-au ridicat la 88,4 milioane de lei, impactul principal fiind generat de dezvoltările One Tower şi One Cotroceni Park.

„Prin IPO-ul finalizat în iulie 2021, afacerea noastră a intrat într-o etapă de maturitate, dar performanţa pe care o prezentăm astăzi arată că, în cazul One United Properties, această maturitate nu vine în detrimentul creşterii noastre accelerate. De la achiziţionarea terenului pentru One Lake Club şi One High District, demararea lucrărilor de construcţie pentru componenta rezidenţială a One Cotroceni Park, până la finalizarea One Floreasca City şi Neo Mamaia, prima jumătate a anului 2021 a marcat multiple repere pentru One United Properties”, a adăugat Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Cheltuielile generale şi administrative au crescut doar cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 16,2 milioane lei la 17 milioane lei, în ciuda unei creşteri semnificative a volumului de operaţiuni şi tranzacţii. Prin urmare, EBITDA s-a majorat cu 223%, ajungând la 189,4 milioane de lei, în timp ce rezultatul brut a atins suma de 182,2 milioane de lei, în creştere cu 239% comparativ cu totalul de 53,7 milioane de lei înregistrat în prima jumătate a anului trecut.

În primele şase luni din 2021, One United Properties a pre-vândut 261 de apartamente cu o suprafaţă totală de 26.309 mp, 345 de locuri de parcare, 16 spaţii comerciale şi alte unităţi pentru un total de 96 milioane de euro. Prin comparaţie, în prima jumătate a anului 2020, grupul a pre-vândut 85 de apartamente cu o suprafaţă totală de 12.872 mp, 101 locuri de parcare, două spaţii comerciale şi alte unităţi pentru 29,3 milioane de euro.

Începând cu 30 iunie 2021, terenurile deţinute de One United Properties pentru dezvoltări imobiliare viitoare au atins o suprafaţă totală de 138.000 mp, arie pe care compania estimează construirea a peste 3.200 de apartamente. Mai mult, One United Properties are în vedere mai multe terenuri care ar putea fi incluse în portofoliul companiei, negocierile pentru acestea fiind în diferite etape.


 

Ultimele Articole