Doar zece clădiri cu risc seismic ridicat au fost consolidate în Capitală, în 2007

„În Capitală au fost expertizate deja 2.635 de clădiri din care 387 au intrat în categoria cu risc seismic ridicat, fiind cele mai periculoase. Primăriile au trimis 328 de notificări şi renotificări şi au montat 294 de panouri cu bulină roşie. Există însă şi o problemă, în sectorul 1, unde primarul nu a fost de acord ca instituţia pe care o conduce să plătească montarea acestor panouri, dar sper să se rezolve cât mai repede”, a spus Borbely în cadrul unei conferinţe de presă.

În sectorul 1, au fost expertizate 711 clădiri, din care 125 au fost încadrate la risc seismic gradul I, în sectorul 2 au fost identificate 113 clădiri cu risc seismic gradul I din cele 871 expertizate, în sectorul 3, din cele 455 expertizate, 95 de clădiri au fost incluse pe lista celor cu risc seismic gradul I, în sectorul 4, din 351 de clădiri expertizate, 20 sunt cu risc seismic gradul I, iar în sectorul 5, din 198 de clădiri expertizate, 34 au fost incluse la risc seismic gradul I. Ministrul Lucrărilor Publice a mai precizat că în sectorul 6 al Capitalei nu există nicio clădire încadrată la risc seismic grad I, din cele 49 expertizate.

Potrivit ministrului, pentru anul 2007 sunt incluse în programul de consolidare 53 de imobile, din care 46 în Bucureşti. Până în prezent au fost finalizate lucrările la zece clădiri din Bucureşti şi la alte două clădiri din provincie. „În moentul de faţă mai sunt în stadiu de execuţie alte opt lucrări în Capitală, trei dintre acestea urmând a fi finalizate anul acesta”, a adăugat Borbely.

În 2007 au fost alocate fonduri în valoare de opt milioane lei pentru programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat din Capitală

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed