AcasăActualitateDominic Fritz, somat să își publice diplomele de studii! Care este motivul

Dominic Fritz, somat să își publice diplomele de studii! Care este motivul

Probleme mari pentru primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Edilul este somat să își publice toate diplomele de studii pe care le are.

Decizia vine în contextul în care două proiecte de hotărâre vor fi supuse aprobării consilierilor locali din Timişoara, iar acestea prevăd ca toţi angajaţii cu funcţii în Primăria Timişoara, inclusiv primarul Dominic Fritz, să fie obligaţi să işi publice diplomele de studii, dar şi domiciliul.

De menționat este faptul că cele două proiecte de hotărâre sunt iniţiate de consilierul local al PRO România Marius Craina, în primăvara acestui an, însă abia acum proiectele au fost postate pe site-ul Primăriei Timişoara şi urmăresc promovarea transparenţei instituţionale în cadrul municipalităţii.

Ce prevăd noile proiecte 

Astfel, prin primul proiect de hotărâre prevede că”se instituie obligaţia ca primarul, viceprimarii, consilierii personali ai acestora şi toţi angajaţii cu funcţii de conducere să-şi publice pe site-ul oficial al Primăriei Timişoara fotocopii după anumite acte de studii: diplomă de bacalaureat, diplomă de licenţă, diplomă de master (dacă e cazul) şi diplomă de doctor (dacă e cazul)”.

De cealaltă parte, al doilea proiect prevede ”publicarea dovezii domiciliului aleşilor locali ai UAT Timişoara”.

Amintim faptul că, domiciliul lui Dominic Fritz, care este cetăţean german, este obiectul unei cercetări la nivelul Prefecturii Timiş, după ce, zilele trecute, o persoană a depus o sesizare prin care cere să se verifice dacă domiciliul primarului este în Timişoara.

În repetate rânduri, fostul primar al municipiului Timişoara, liberalul Nicolae Robu, a semnalat că Dominic Fritz nu ar avea domiciliul în Timişoara şi, deci, conform legii, nu poate ocupa funcţia de primar.

Ultimele Articole