AcasăActualitateDoru Ana a murit! Marele actor avea 68 de ani. Viața sa,...

Doru Ana a murit! Marele actor avea 68 de ani. Viața sa, marcată de multe tragedii

Marele actor Doru Ana s-a stins din viață azi-noapte, la 68 de ani!

Profesor pentru zeci de generații de actori la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale”, artistul a interpretat zeci de roluri la teatrele din întreaga țară, dar și în producții de televiziune (”Adela”, ”Fructul oprit” la Antena 1, ”Pariu cu viața”-Pro TV, ”Umbre”-HBO). Absolvent al institutului sus amintit în 1980, la clasa Olgăi Tudorache și a lui Florin Zamfirescu, Doru Ana a jucat și în multe producții cinematografice, amintim: ”Teminus paradis”, ”Marfa și Banii”, ”Schimb valutar” ori ”Francesca”.

La cine a ajuns averea lui Christine Valmy. Românca locuia pe strada miliardarilor din New York și s-a stins la București

Doru Ana a murit! Viața sa, un lung șir de succese și tragedii: La 35 de ani mi-a murit în braţe femeia iubită

Doru Ana a murit!

”Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a luat un băiat din Groapa lui Ouatu, Po­dul Grant, şi l-a ajutat să se întâlnească şi să dea mâna cu Radu Beligan şi alte personalităţi. De la 4 ani am visat asta. Îţi dai seama cum mă priveau cei cărora le spuneam la 7 sau 8 ani că mă fac artist. Şi mai târziu îmi spuneau că sunt nebun că vreau asta, că la teatru sunt oameni mari, nu aveam rude sau pe altcineva să mă susţină. Am avut totuşi nişte vămi de trecut. La 25 de ani, exact în ziua în care îmi dădeam examenul de stat, maşina cu sicriul tatălui meu era în faţa şcolii. La 35 de ani mi-a murit în braţe femeia iubită, de cancer. La 40 şi ceva de ani mi-a murit co­pilul călcat de maşină. La 53 mi-a murit cel mai bun prieten. Când el a murit am simţit că pierd jumătate din mine. Am făcut meseria aceasta cu plă­cere, cu bucurie. Acum îmi dau seama că am şi greşit fiind mai modest, pentru că alţii nu au făcut mai nimic, s-au urcat pe scenă, au tras un vânt, dar şi-au creat o aură nemai­po­me­nită. Am această dezamăgire. Ca profesor am nişte lucruri realizate impecabil şi nu-i pasă nimănui, nu spune nimeni felicitări. Am făcut nişte spectacole bune, cel puţin «Scrisoarea pierdută» de la Bulandra este unul cu care mă mândresc. N-a interesat pe nimeni. Eu nu mă pot plânge, joc. De vreo nouă ani la toate spectacolele în care joc e arhiplin. Eu ştiu cum e ca dimineaţă să fii apt de joc şi seara să te ia Salvarea. Mă doare nerecunoştinţa contemporanilor, care ar trebui să fie mai atenţi la ce se întâmplă (…). Mă lupt, mă enervez, trec prin drame sentimentale sau profesionale, e normal. Dar dimineaţa când deschid ochii îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat o zi. Fiecare zi e un dar”, mărturisea Doru Ana într-un interviu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.