AcasăMoney&PeopleDupă două săptămâni petrecute pe patul de spital, Ion Dichiseanu a fost...

După două săptămâni petrecute pe patul de spital, Ion Dichiseanu a fost externat!

El fusese transportat de urgență la spital după ce personalul medical i-a găsit saturația de oxigen mică în sânge, de unde și problemele sale respiratorii care au alertat familia.

Ion Dichiseanu, care la sfârșitul anului trecut a împlinit 87 de ani,  suferă și de afecțiuni cardiace și are insuficiență renală. Recuperarea acestuia, mai ales în acestă perioadă plină de incertitudini virusologice, este considerată de medicii principalului spital de urgență din București drept un miracol. De altfel, Ion Dichisanu este un mare supraviețuitor al istoriei moderne.

Loredana, sexy pictorial pe plajă, în Mexic! Și-a început anul în costum de baie

A fentat moartea de multe ori! A scăpat din lagărul nazist, de o prăbușire aviatică și de cutremur

Ion Dichiseanu a fost smuls din frumoasa sa copilărie petrecută în preajma nodului feroviar din Adjud și deportat, alături de frații și părinții săi, într-unul din lagărele naziste de lângă Salzburg, Austria, unde  a petrecut un an, prin de orori.  Eliberat de trupele americane, a supraviețuit marii foamete din 1946-1947. Apoi a schimbat un bilet de avion datorită unei inspirații de o secundă, cursă ce s-a transformat într-o tragedie aviatică de proporții, în 1976. Un an mai târziu, a scăpat ca prin minune din teribilul cutremur ce a distrus o bună parte din București. Toate acestea într-o viață de om, situații limită căci recunoaște că a fost călăuzit și de steaua sa norocoasă.

Absolvent al Institutului de Artă teatrală și Cinematografică promoția 1959, pentru Ion Dichiseanu, scena  însemnă viață, iar publicul i-a dat putere de a continua și de a nu se retrage niciodată.

Actorul Constantin Petre s-a stins din viață. Nea Bombi și-a adus aportul la zeci de filme de referință din cinematografia românească

 

Ultimele Articole