x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(14) "moneyamppeople"

După infarctul suferit pe scenă, viața lui Mihai Câmpineanu de la Șuie Paparude e în ritm de bicicletă

Mihai Câmpineanu continua să compună muzică în ritmul consacrat Șuie Paparude, dar, viața sa are acum un alt ritm. După infarctul suferit pe scenă, ce aproape că l-a omorât, îl regăsim pe Michi de nerecunoscut. A slăbit mult, iar fumatul a fost înlocuit cu sportul, plimbări zilnie cu bicicleta.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.12.2020, 18:04

În toamna lui 2013 s-a aflat în comă indusă, în spital, după ce a suferit un puternic accident cardiac pe scena unui club din Timișoara, stabiliment de pe care a căzut ca secerat.

Transportat la București cu ajutorul unui avion, a mai durat până când starea sa a fost stabilă, ba chiar a fost operat din nou, în anul următor, la Spitalul Monza, centrul specializat pe probleme cardiovasculare. Pe lângă stenturile puse de doctorii de la Timișoara a mai fost supus unei operații de baypass coronian, pentru îmbunătășirea fluxului sanguin.

Augustin Viziru, marele câștigător de la „Ferma”. ”Banii îi duc la familia mea”

Trecut prin acestă experiență, Michi, acum în vârstă de 50 ani, încă luptă pentru a depăși momentul. Muzicianul care oriunde se duce e respectat ca pionier al muzicii electronice românești, s-a schimbat radical. A dat jos  circa 15 de kilograme, a renunțat la țigări, energizante și e foarte atent cu viața sa, sportul fiind nelipsit din programul său zilnic. În ciuda temperaturilor de afară, Michi nu renunță la mersul pe bicicletă în natură, Parcul Herăstrău fiind un loc potrivit, aproape de casa sa, cu care este familiarizat. Înfofolit din cap până-n picioare pentru a nu fi recunoscut de vânătorii de autografe fotografice (muzicianul a renunțat de mult să mai dea interviuri și se ferește să pozeze în vedetă), Michi preferă turele la orele prânzului, când parcul este aproape gol.

În așteptarea zilelor când va urca pe scenă din nou, cel ce a înființat prima trupă de muzică electronica din România, Mihai Câmpineanu se ocupă cu workshopuri muzicale online.

Comentatorul sportiv Răzvan Tomescu s-a stins din viață la doar 53 de ani