E OFICIAL! Elevii din clasele terminale vor merge la școală și în scenariul roșu

Cîmpeanu a spus că vineri seară se va emite hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar sâmbătă, 6 martie, ar urma să apară ordinul de ministru comun cu noile reguli.

 

Acești elevi vor avea GRATUIT la transportul aerian! Noi beneficii anunțate de Minister

 

 

”Pe baza principiului că școlile se închid ultimele și să deschid primele, pe baza nevoii ca elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au nevoie de pregătire pentru examenele naționale, am solicitat înțelegere pentru modificarea scenariilor prevăzute în hotărârea CNSU în așa fel încât, alături de copiii din grădiniță și de elevii din învățământul primar, în localitățile care intră în scenariul roșu să se permită și elevilor din clasele terminale să poată merge cu prezență fizică la școală, pentru a se pregăti în vedereă examenelor naționale.

 

Record greu de egalat în ENERGIA românească! Rovinariul a dat lovitura

 

 

Organismul abilitat să ia astfel de hotărâri pe perioada stării de alertă este Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acest comitet are în analiza un proiect de hotărâre, care sunt convins că va fi validat cât se poate de curând, în care se prevede că se abilitează ministerele Sănătății și Educației, în vederea modificării ordinului comun, în sensul prezenței fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, la XII-a și a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, desigur fără a depăși pragul de 6 la mia de locuitori, prag de la care știm cu toții se intră în carantină.

În urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății ne-am pus de acord, am identificat un numitor comun pe baza unei analize responsabile și urmează ca, de îndată ce vom avea hotărârea CNSU, să redactăm ordinul comun al ministrului Educației și Sănătății. Deci Ministerul Educației a înțeles condițiile impuse de Ministerul Sănătății în scopul asigurării protecției elevilor și cadrelor didactice din perspectivă epidemiologică, drept pentru care vom elabora cât de curând acest ordin comun. Repet, ne-am pus de acord, există consens în elaborarea acestui ordin comun, care va apărea de îndată ce hotărârea CNSU va fi luată”, a declarat ministrul Educației, la un post TV.

Tot vineri, Cîmpeanu anunțase că ministerul Educației a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) să modifice scenariile după care vor funcţiona şcolile astfel încât elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, să poată merge fizic la cursuri în localităţile care sunt în scenariul roşu.

”Ministerul Educaţiei, având în vedere importanța examenelor naţionale – Bacalaureat și Evaluare Națională – pentru viitorul oricărui tânăr şi pentru viitorul acestui stat, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcționa școlile în aşa fel încât școlile cuprinse în localitățile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli. Este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU în următoarele minute. Ministerul transmite solicitare către CNSU. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie asupra acestei solicită”, a declarat Cîmpeanu la un post TV.

Acesta a mai precizat că, în calitate de ministru al Educaţiei, susține principiul că ”şcolile se închid ultimele şi se deschid primele”.
”Este vorba despre o rată de infectare, din păcate, peste 3 la mie, dar este 3,05. Dacă am lua în considerare la populaţia reală a Bucureştiului şi nu la cea cuprinsă în statistici, probabil că am fi uşor sub 3. Asta este o consideraţie secundară”, a adăugat Cîmpeanu.

 

Ministrul a mai subliniat că una dintre sarcinile sale este să se asigure că elevii beneficiză de pregătirea maximă pentru examene.
”Ministerul Educaţiei va face toate demersurile în aşa fel încât fâşia îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate (…) să nu se transforme într-o falie. Ministerul Educaţiei va face toate demersurile care îi stau în limitele de competenţă pentru ca elevii să poată beneficia de maximum de pregătire posibilă în vederea susţinerii examenelor naţionale. De asemenea, va face eforturi şi pentru susţinerea activităţii remediale pentru elevii celorlalte clase care nu vor susţine anul acesta examenele naţionale”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul s-a declarat convins că, până luni, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor afla dacă vor putea merge în continuare la școală.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed