Record greu de egalat în ENERGIA românească! Rovinariul a dat lovitura

Cel mai flexibil grup pe lignit din sistemul românesc, grupul energetic nr. 6 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, a înregistrat aproximativ 5.506 ore de funcționare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic Național fiind realizat în data de 17.07.2020.

 

Acești elevi vor avea GRATUIT la transportul aerian! Noi beneficii anunțate de Minister

 

 

Grupul a fost oprit în data de 03.03.2021, după 230 de zile de funcționare continuă, fără a prezent probleme tehnice care ar fi impus oprirea acestuia, ci raportat la necesarul de energie din sistem.

Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr. 6 de la Rovinari a produs în această perioadă o cantitate de energie electrică de peste 1,34 TWh și a asigurat permanent servicii tehnologice de sistem, având plaja cea mai mare de funcționare în reglaj secundar. Grupul a funcționat cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia, cu circa 0% aport de hidrocarburi și cu emisiile de SO2, NOx și pulberi sub limitele prevăzute de Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale.

 

Cei 1,34 TWh  au asigurat consumul de energie electrică pentru aproape  1.900.000 de familii, timp de 7,5 luni.

Termocentrala de la Rovinari a mai înregistrat în martie 2017 un record, după cele aproximativ 5000 de ore de funcționare neîntreruptă a grupului energetic nr.4, pe parcursul a 208 zile.

Recordurile înregistrate la Rovinari nu trebuie privite doar că și cifre spectaculoase, ci că rezultat al eforturilor și responsabilității unor specialiști ai domeniului care au demonstrat profesionalism și capacitate de a rezistă provocărilor actuale.

Primul paralel al grupului energetic nr.6 de la Rovinari a avut loc în dată de 29 iunie 1979, însumând o producție de energie electrică de peste 47,54 TWh până în prezent.

Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsă la Rovinari acoperă un procent de peste 50%, cu respectarea tuturor condițiilor de mediu impuse de legislația europeană și națională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare fiind conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate și pregătite să îndeplinească inclusiv noile condiții valabile din august 2021.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed