Emmanuel Macron, din nou președinte al Franței. Ce scor a obținut Marine Le Pen la alegerile prezidențiale

0

Alegerile prezidențiale din Franța s-au încheiat, iar cifrele spun că Emmanuel Macron a mai obținut un mandat la președinția țării.

Potrivit datelor existente la momentul actual, Emmanuel Macron a obținut un scor de 58,5, în timp ce contracandidata sa, Marine Le Pen a obținut doar 41,5 %.

Mesajele au început deja să curgă, chiar dacă numărătoarea voturilor nu este încă completă. Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, l-a felicitat pe preşedintele Emmanuel Macron pentru „realegerea sa de mare succes” şi a afirmat că aşteaptă cu nerăbdare să continue să colaboreze cu Franţa, care deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE şi să „facă faţă provocărilor unei lumi din ce în ce mai incerte şi îngrijorătoare”.

„O UE puternică are nevoie de o Franţă puternică”, a scris ea pe twitter.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a transmis, pe Twitter, un mesaj în care salută votul francezilor în urma căruia Emmanuel Macron a obținut al doilea mandat de președinte al Franței, „respingând extremismul și naționalismul”.

„Salutăm votul de astăzi al francezilor în favoarea unei Europe unite, respingând extremismul și naționalismul!”, arată mesajul premierului Ciucă pe Twitter.