Energia verde, obiectivul Engie România în 2024

0

Engie România are planuri mari! Compania intenţionează să-şi dubleze, în acest an, capacitatea de producţie a energiei verzi, în acest sens fiind făcute demersuri concrete prin construirea a două parcuri, în Prahova şi Galaţi, a afirmat, marţi, directorul general al Engie România, Nicolas Richard, la un eveniment de specialitate.

”Suntem deja un producător de energie verde, vrem să dublăm capacitatea noastră şi am făcut deja demersuri concrete: construim două parcuri în Prahova şi în Galaţi (…) Vrem să creştem capacitatea de producţie a energiei verzi, să vindem şi mai multă electricitate. Suntem în prezent un actor important, dar nu în top 5. Un target pentru noi este de a creşte pe zona de electricitate şi vrem să facem asta cu energie verde”, a menţionat Nicolas Richard, scrie Agerpres.

El a subliniat că, din 2005, compania a investit extrem de mult în reţea pentru a fi sigură că are o reţea fiabilă, adaptabilă.

”Anul trecut am conectat aproximativ 70.000 de clienţi, am extins reţeaua cu 642 de km şi am modernizat mai mult de 140 km. Continuăm să investim în reţea deoarece credem că acesta este un element crucial de cum se abordează tranziţia energetică. Credem foarte mult că gazul, mai ales în România, are un rol extrem de important şi asta înseamnă că trebuie să avem o reţea care este extrem de bine structurată şi fiabilă”, a precizat Richard.

Fondul Proprietatea (FP), prin administratorul Franklin Templeton International Services, a anunţat că a finalizat vânzarea deţinerii integrale în Engie România către GDF International, pentru care a încasat suma de 432,6 milioane lei, potrivit documentului publicat la Bursa de Valori București (BVB).

„În urma Tranzacției, Fondul a încasat suma de 432.616.167,75 Lei. Suma va fi utilizată în conformitate cu tehnicile de management a discount-ului prevăzute în Declarația de Politică Investițională a Fondului Proprietatea publicată aici:Declaratia de Politica Investitionala (fondulproprietatea.ro). Atunci când va propune orice măsură de tipul celor de Mecanism de Control al Discount-ului („MCD”), Administratorul Fondului va avea în vedere, de asemenea, cerințele actuale și potențiale de finanțare pe un orizont de timp previzibil, în conformitate cu dimensiunea actuală și profilul de risc al Fondului”, potrivit raportului de la BVB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.