Eurohold, proprietarul Euroins, vrea să strângă până la 100 de milioane de euro prin emiterea de noi acţiuni pe bursa din Bulgaria, fonduri ce vor fi utilizate pentru finanţarea achiziţiei filialelor CEZ Group din Bulgaria

„Eurohold, cel mai mare holding public din Bulgaria şi unul dintre principalele grupuri de afaceri independente care îşi desfăşoară activitatea în sud-estul Europei, intenţionează să îşi mărească capitalul de lucru prin emiterea de noi acţiuni la Bursa de Valori Bulgară (BVB), ceea ce va permite companiei obţinerea de fonduri de până la 100 de milioane de euro”, a informat grupul.

Eurohold va oferi pentru subscriere mai mult de 79 de milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală şi un preţ de 2,5 lei (1 leva) şi 6,25 lei (2,50 leva). Oferta publică va fi considerată reuşită dacă cel puţin 40% din noile acţiuni (31,6 milioane de acţiuni) sunt subscrise şi achitate. Euro-Finance AD ​​va fi intermediarul de investiţii în ceea ce priveşte plasarea noilor acţiuni.

„Fondurile strânse vor fi utilizate pentru finanţarea achiziţiei filialelor CEZ Group din Bulgaria şi pentru a investi în dezvoltarea celor două afaceri principale ale grupului – energie şi asigurări”, a declarat Vasil Stefanov, directorul de dezvoltare al Eurohold.

Principalii acţionari ai Eurohold, inclusiv cei majoritari – Starcom Holding AD, îşi confirmă participarea la viitoarea majorare de capital.

„În cazul în care sunt necesare fonduri proprii pentru finalizarea tranzacţiei cu CEZ Group înainte de finalizarea procedurii pentru majorarea de capital a deţinerii, principalii acţionari ai Eurohold sunt pregătiţi să furnizeze imediat aceste fonduri. Propunerea de emitere a noilor acţiuni va fi votată la o adunare generală extraordinară a acţionarilor din data de 10 aprilie”, menţionează grupul.

La începutul acestui an, Eurohold a primit ultimele aprobări pentru preluarea a şapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică – CEZ Distribution Bulgaria şi cel mai mare furnizor de energie electrică – CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din acţiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică din Bulgaria- CEZ Trade Bulgaria. CEZ este cel mai mare furnizor şi distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienţi. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri şi active totale de 700 milioane euro (1,4 miliarde leva). Compania are peste 3000 de angajaţi în Bulgaria.

Eurohold Bulgaria este un grup de afaceri independent lider în regiunea CEE / SEE / CSI şi cel mai mare holding public din Bulgaria – din punct de vedere al veniturilor. Acesta operează în domeniul asigurărilor, leasingului, vânzărilor de maşini, gestionării activelor şi serviciilor de investiţii. Eurohold listat la BVB şi WSE. Deţine Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 ţări şi deţine filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia şi Belarus.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed