Evoluția pandemiei în ochii unui medic! Cum vom sărbători Paștele

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, avertizează asupra faptului că numărul pacienților COVID aflați la Terapie Intensivă este în creştere, iar media de vârstă a pacienţilor este în scădere faţă de anul trecut.

”Eu sper ca până la Sărbătorile Pascale o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită. Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor.

Căutăm 10 copii cu inițiativă și idei de afaceri. Aplică acum pentru o bursă pentru copilul tău prin VERTIK Junior

Situaţia pacienţilor internaţi la Institutul Marius Nasta

Din păcate, în spital lucrurile nu stau bine deloc. Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii. Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze”, a spus medicul, la Antena3 .

Totodată, Beatrice Mahler consideră că vaccinarea ar trebui prioritizată pentru elevii de clasa a 12-a.

”Există o monitorizare atentă a evoluţiei cazurilor şi probabil că măsurile în ceea ce priveşte campania de vaccinare vor trebuie luate şi în privinţa acestei categorii de tineri, pentru că ştim că ei pot fi vaccinaţi dacă au peste 16 ani. Ştim că cei din clasa a 12-a vor continua să meargă la şcoală şi de ce nu, în momentul în care se deschide etapa a treia de vaccinare această categorie de elevi pot fi prioritizaţi.

Cum vom săbători Paştele în 2021

Eu aş prefera să vedem ce se întâmplă în următoarele două săptămâni, să vedem modul în care noi toţi cei care trebuie să respectăm aceste reguli le vom respecta, pentru că până la Sărbătorile Pascale mai avem câteva săptămâni şi în funcţie de evoluţia curbei pandemice în următoarele două-trei săptămâni vom putea spune cu mai mare precizie cum vom săbători Paştele în 2021”, a spus în exclusivitate la Antena 3, managerul institutului „Marius Nasta, Beatrice Mahler.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed