Exerciții pentru spate pe care le poți face acasă

Exerciții pentru spate pe care le poți face acasă. Pentru un spate drept și lipsit de durere, trebuie să depui câteva eforturi.

Încearcă aceste trei exerciții de măcar trei ori pe săptămână și vei vedea caș datele tău va fi mult mai drept. Chiar dacă la început nu sunt tocmai ușoare, după ce te obișnuiești cu ele și vezi rezultatele, le vei repeta de plăcere.

Exerciții pentru spate pe care le poți face acasă

Pentru primul exercițiu pentru spate lipeşte-te cu spatele drept de un perete şi lasă picioarele uşor depărtate. Păstrează spatele lipit de perete şi îndoaie genunchii până formează un unghi de 45 de grade.

Rămâi în poziţie pentru 5 secunde, apoi revino în poziţia din care ai plecat. Repetă exerciţiul de 7 ori având grijă să păstrezi mereu spatele drept.

Un alt exercițiu îl poți face întins pe jos, pe burtă, ridicând un picior la aproximativ o jumătate de metru deasupra solului. Ţine-l drept timp de 10 secunde, apoi repetă cu celălalt picior.

Exerciții pentru spate pe care le poți face acasă

Acest exercițiu se face 7 ori, cu fiecare picior, iar pe măsură ce avansezi cu antrenamentele poţi creşte numărul de repetări.

Tot pe spate mai poți face și un alt exercițiu mai simplu. Întinde-te pe spate şi ridică piciorul, drept, la aproximativ o jumătate de metru deasupra solului. Păstrează-l acolo timp de 10 secunde, apoi schimbă cu celălalt picior. Repetă exerciţiul de 7 ori pentru fiecare picior.

Un alt exercițiu pentru un spate drept este cel în care rămâi aşezat pe spate şi îți aduci genunchii la piept. Ţine-i acolo cu ajutorul braţelor timp de 5 secunde, revino întins pe spate, apoi repetă. Nu uita, numărul de repetări este de 7, dar îl poţi creşte pe măsură ce avansezi cu antrenamentele.

Totodată, o altă variantă este să te așezi în genunchi cu palmele pe podea. Păstrând spatele drept întinde un picior drept, în spate. Păstrează poziţia timp de 5 secunde şi repetă mişcarea cu celălalt picior. Fă câte 7 astfel de exerciţii cu fiecare picior.

O altă alternativă este să te așezi pe burtă şi să ridici mâinile şi picioarele drepte, păstrând poziţia timp de 5 secunde. Repetă exerciţiul de 7 ori.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed