Femeia care a abandonat școala la 16 ani și a construit o avere de 7 miliarde de dolari

0
Femeia care a abandonat școala la 16 ani și a construit o avere de 7 miliarde de dolari

Este vorba despre chinezoaica Zhou Qunfei, care a abandonat studiile din motive financiare, a lucrat în fabrică și apoi a fondat compania Lens Technologies, cel mai mare producător de touch screen-uri din lume pentru companii precum Apple și Samsung, scrie Business Insider.

 

Zhou, în vârstă de 45 de ani, care a crescut într-un mic sat din China, și-a pierdut mama încă pe când avea cinci ani, iar tatăl ei era aproape orb, în urma unui accident la locul de muncă. Ea a renunțat la școală la vârsta de 16 ani, a crescut în fabrică și, în cele din urmă, a lansat propria sa companie de producție a sticlei, care s-a listat pe bursă la începutul acestui an.

 

Se cunosc foarte puține lucruri despre Zhou, în condițiile în care această femeie deține o avere estimată la 7-10 miliarde de dolari. Iată câteva din ingredientele rețetei succesului său.

 

Ea a refuzat să accepte mai puțin decât și-a dorit. Zhou învăța bine la școală, însă a ales să renunțe la visul său de a deveni un designer de modă. În schimb, ea a abandonat școala la vârsta de 16 ani, pentru a merge să lucreze într-o fabrică unde făcea sticlă pentru ceasuri pentru aproximativ un dolar pe zi, potrivit Times. Era o muncă grea, unde lucra de la ora 8 dimineața până la ora 12 noaptea sau chiar până la ora 2 noaptea. În ciuda faptului că avea nevoie de un loc de muncă și că ar fi găsit foarte ușor pe cineva s-o înlocuiască, după trei luni de muncă, Zhou i-a scris o scrisoare șefului ei, în care i-a mulțumit pentru oportunitatea de a lucra acolo și i-a mai spus că salariul pe care-l primește nu este suficient pentru ea. În loc să o dea afară, ea a fost promovată.

 

Ea își cunoaște foarte bine afacerea, datorită faptului că a început de jos, în fabrică și a promovat în cadrul companiei unde s-a angajat prima dată. Zhou cunoștea deja foarte bine fiecare pas al procesului de fabricație a lentilelor înainte de a-și lansa propria afacere în domeniu. Chiar și acum, când are între 60.000 și 80.000 de angajați, ea este cunoscută pentru faptul că merge prin fabricile sale și urmărește îndeaproape întregul proces.

 

De asemenea, ea este dispusă să parieze din nou și din nou pe capacitățile sale. Zhou și-a dat demisia din fabrica unde lucra pentru a-și lansa propria companie de producție, cu doar 3.000 dolari în buzunar pe care i-a economisit ea și rudele sale. Aceasta a fost prima dintre cele 11 afaceri pe care le-a început, dintre care majoritatea au dat faliment. „De două ori am vrut să-mi vând casa pentru a le plăti salariul angajatilor”, a declarat ea. De fapt, abia în 2003 a început o companie de succes.

 

Un alt ingredient al succesului său este faptul că ea a fost mereu deschisă oportunităților. Chiar dacă expertiza lui Zhou era în productia de lentile de sticlă pentru ceasuri, business-ul ei a crescut datorită extinderii celei mai noi generații de smartphone-uri.

 

De asemenea, femeia de afaceri a muncit incredibil de mult. Vărul ei, care se află în conducerea companiei sale, a declarat pentru Times că Zhou este „o persoană care îndrăznește să facă ceea ce altora le este frică să facă”.

 

Nu în ultimul rând, ea reușește să-și mențină echilibrul și smerenia, în ciuda marelui său succes și averii sale. Times o descrie ca mannifestând ambele calități: „farmec și smerenie”, rămânând tăcută în timpul întâlnirilor, dar atrăgând atenția atunci când vorbește.