AcasăMoney&PeopleAstăzi începe Festivalul de Film de la Cannes 2021. Care sunt producțiile...

Astăzi începe Festivalul de Film de la Cannes 2021. Care sunt producțiile românești selectate

Astăzi începe Festivalul de Film de la Cannes 2021, cel mai respectabil festival de film din lume. Mutat din ”tradiționala” lună mai în iunie, cea de-a 74 ediție a manifestării ce se va încheia pe 17 iulie a.c. cu o fastuoasă gală.

Lungmetraje semnate de Wes Anderson, Asghar Farhadi, Jacques Audiard, Apichatpong Weerasethakul, Paul Verhoeven şi Sean Penn sunt incluse în competiţie şi sunt favorite la trofeul Palme d’Or al Cannes 2021.

În lipsa concertelor, Călin Goia de la Voltaj a devenit broker și jucător la Bursă. Solistul are și investiții imobiliare

Festivalul de Film de la Cannes 2021. Care sunt filmele românești prezente în competiție

Cinematografia românească este reprezentată la Festivalul de Film de la Cannes 2021 de „La civil” regizat de Teodora Mihai şi produs de Cristian Mungiu (în competiţia Un Certain Regard), scurtmetrajul „Interfon 15”, de Andrei Epure (în competiţia secţiunii Semaine de la Critique), şi de lungmetrajul „Întregalde”, de Radu Muntean, inclus în selecţia programului Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă festivalului. ”Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” de Carina Gabriela Dașoveanu se află printre peliculele selectate în concursul Cunefondation dedicat școlilor de film.

Matt Damon, invitat special la Festivalul de Film de la Cannes 2021

La gala de deschidere, actriţa, producătoarea şi regizoarea americană Jodie Foster va primi un trofeu Palme d’Or onorific. Invitaţi la festival sunt şi superstarurile  Matt Damon, Isabelle Huppert şi Steve McQueen, care se vor întâlni cu publicul în cadrul seriei „Rendez-vous with…” În lunga sa istorie, Festivalul de Film de la Cannes nu a fost organizat de cinci ori, din cauza celui de-al doilea Război Mondial, din motive economice, dar și din cauza pandemiei.

Cargo merge mai departe cu un nou chitarist (VIDEO)! Surpriză, este un puștan, singurul elev pe care l-a avut Adi Bărar

Ultimele Articole