x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "general"

Firea cere sistarea executărilor silite pe perioada crizei. Primăria are de plătit milioane de euro unui afacerist

Primarul general al Capitalei a cerut Guvernului să sisteze executările silite pe bugetele Unităţilor Administrativ-Teritoriale (UAT) pe perioada stării de urgenţă, pe motiv că banii Primăriei sunt folosiţi la calmarea crizei din sănătate. Municipalitatea este executată silit şi trebuie să plătească aproximativ 3,7 milioane de euro şi 500.000 lei într-un dosar privind o expropriere din 2010.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.03.2020, 19:57

„Solicit Guvernului să emită un act normativ care să prevadă sistarea executărilor silite pe bugetele UAT-urilor, pe perioada stării de urgenţă, având în vedere faptul că toate primăriile din România îşi concentrează resursele pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Mai mult, în acest moment activităţile generatoare de venituri, atât la nivel naţional, cât şi local, sunt reduse, iar resursele bugetare alocate Municipiului Bucureşti de la bugetul de stat sunt insuficiente”, a declarat Gabriela Firea.

 

Firea a ţinut să arate că Primăria Bucureşti a alocat sume importante pentru aprovizionarea spitalelor şi asigurarea protecţiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani şi oamenii străzii şi asigurarea serviciilor edilitare (încălzire, transport public).

 

Decizia instanţei se referă la o parte din datoria pe care Primăria Capitalei o are faţă omul de afaceri Costică Constanda, după ce a pierdut definitiv procesul legat de retrocedarea unui teren din Parcul Bordei. Totalul datorat e de 115 milioane de euro, iar acum Primăria este executată silit pentru suma de 3,8 milioane de euro, relatează Digi 24.