Folkistul Cătălin Condurache a murit! A fost unul din artiștii reprezentativi ai Cenaclului ”Flacăra”

0

Marele folkist Cătălin Condurache s-a stins din viață la 64 ani. Artist reprezentativ pentru Cenaclul ”Flacăra”, Condurache a murit după o lungă suferință.

Primele înregistrări le-a făcut în urmă cu 45 ani, însă consacrarea sa a venit odată cu debutul  pe scena Cenaclului (1982), cea mai importantă mișcare artistică ce a avut loc vreodată Europa de Est. A realizat, împreună cu trupa Shaba, albumul ”Fuziuni” (2003), iar cu Sandy Deac albumul ”Generația ta” (1998), disc declarat drepot ”albumul anului” la mai multe posturi de radio. În ultmiii zece ani a făcut parte din grupul Golden Folks alături de compozitorul Sandy Deac (Desperado).

Smiley, fabrică de bani! Este unul din puținii milionari în euro de la noi, chiar și în lipsa concertelor

Cântecul ”Gramatica Păcii” este considerat unul dintre cele mai bune de pe dublul album omagial ”Cenaclul Flacăra în concert”, iar multe alte compoziții au fost difuzate în cariera sa, la radio, amintim: ”Elegie pentru trenurile reci”, ”Balada lui Mil”, ”Jurământ de dragoste”, ”La capătul zilei”, ”Floare de ger”, ”Cea mai”, ”Mă întorc iar acasă” etc.

A realizat multe înregistrări de studio și videoclipuri alături de muzicieni din Cluj, orașul său natal: Francisc Solomon (Semnal M.), Marius Marchiș, Bebe Basso, Carmen Hălăbrin, Doru Pop, Tinel Paly, Mihai Popean, Ioan-Mircea Pop, Ichim Octavian, Tudor Runcanu, Sorin Zamfir ori Adrian Filipescu.

Ion Caramitru, poate cel mai bogat actor român. Are 4 apartamente, o casă și 23 conturi bancare