x


 • EUR
  4.6975
  USD
  4.1192
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "politic"

Fosta gardă de corp a lui Nicu Gheară, numit consilier personal al vicepremierului Paul Stănescu

Fosta gardă de corp a controversatului personaj Nicu Gheară, Mihai Călin Novacescu, este consilierul personal al vicepremierului Paul Stănescu, informația fiind confirmată chiar de membrul Guvernului pentru Money.ro.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.02.2018, 12:07 | Actualizat: 08.02.2018, 20:20

Fosta gardă de corp a controversatului personaj Nicu Gheară, Mihai Călin Novacescu, este consilierul personal al vicepremierului Paul Stănescu, informația fiind confirmată chiar de membrul Guvernului pentru Money.ro.

 

Paul Stănescu a afirmat, pentru Money.ro, că nu știa că Novacescu ar fi fost garda de corp a lui Nicu Gheară și a precizat că este prieten cu el de 20 de ani. Totodată, Stănescu a infirmat că l-ar fi luat consilier pe acesta pentru a-l proteja după ce toți membri Guvernului au renunțat la serviciile SPP și a precizat că el nu a avut și nici nu are nevoie de protecție.

 

 

Mihai Novacescu a fost angajat în 2004 în Serviciul de Pază și Protecție (SPP), cu gradul de subofițer, iar în scurt timp a ajuns maior și a fost trimis în misiune în Sudan.

 

La vremea aceea, un fost angajat al Serviciului, Dumitru Vlad, susținea că Mihai Novacescu, fosta gardă de corp „a unui personaj controversat, Nicu Gheara” a fost avansat maior printr-o șmecherie, fiind transferat la MApN, făcut ofițer și apoi retransferat la SPP.

 

 

În replică, SPP afirma că:

„Menționăm faptul ca domnul maior Mihai Novacescu este absolvent de studii juridice, are o pregătire sportivă deosebită în domeniul artelor marțiale – campion național în 1996 la kick-boxing, este instructor de body building și cascador. Din verificările efectuate cu prilejul încadrării domnului Novacescu în SPP nu a rezultat că acesta ar fi fost garda de corp a domnului Nicu Gheară. În momentul încadrării la SPP, domnul Novacescu era angajat al C.S.F.C. Dinamo București. Decizia de aprobare a dosarului domnului Novacescu pentru plecarea în misiune în Sudan a fost luată de către specialiștii ONU”.