Fructul consumat de toată lumea vara, pericol pentru ficat

Prea mult pepene roșu este un șoc pentru ficat! Are o cantitate uriașă de fructoză și se află în topul fructelor care îngrașă cel mai mult.

Mare atenție la cantitatea de pepene consumată zilnic

Problema cu fructele este cantitatea, întrucât fructoza nu crește glicemia, însă îngrașă foarte mult și periclitează ficatul. Pepenele se bate pe locul 1 în topul fructelor care îngrașă cel mai mult cu strugurii și cireșele, atenționează nutriționistul Mihaela Bilic. Potrivit nutriționistului, fructoza merge direct în ficat, acesta o transformă în grăsime, care se vede direct pe abdomen.

Ca un sfat, medicul nutriționist spune că putem proceda ca în Asia, unde oamenii mănâncă pepene ca desert.

Doar că ei mănâncă fructul tăiat în bucățele, iar fiecare om ia o singură bucățică.

”Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, spune Mihaela Bilic.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed