Faceți cunoștință cu anteprenoarea newyorkeză Gabriela Băncescu Gheorghiu. Transformarea tradiției românești în succes american 

În agitația vibrantă a New York-ului, există un colț unde se simte spiritul României. Gabriela Băncescu Gheorghiu, gazda petrecerilor românești din această metropolă, a reușit să aducă un strop de acasă în inimile celor care trăiesc departe de țară.

De aproape 30 de ani, Gabriela îmbină ingredientele autentice românești și bucătăria tradițională pentru a crea o experiență culinară de neuitat. Însă cea ma importantă este munca și pasiunea sa.

Gabriela Băncescu Gheorghiu: o aventură culinară românească în New York și o poveste de succes 

Gabriela este forța din spatele a două restaurante de renume, unice în specificul lor românesc în New York. Totul a început din postura modestă de ospătar la cel mai vechi restaurant românesc din oraș. Gabriela a urcat trepte, devenind manager și, ulterior, proprietara localului. Cu un credit bancar și mult curaj, a preluat afacerea și a continuat să promoveze tradiția culinară românească.

Harmony Terrace și Romanian Garden locurile de întâlnire preferate pentru româno-americani, unde petrecerile și sărbătorile tradiționale prind viață. Fie că e vorba de Anul Nou, Ziua Națională a României, sărbători religioase (Crăciun, Paște), aceste restaurante devin o mică Românie. Și muzica este inima acestor petreceri, întreținută de trupa rezidentă și de numeroși invitați speciali. În ultimii 10 ani, cei mai renumiți muzicieni români au adus bucurie și nostalgie celor prezenți.

Gabriela Băncescu Gheorghiu a reușit promovând bucătăria românească în cosmopolitul NY

Cunoscută ca „nașa” majorității evenimentelor din comunitatea românească din New York, Gabriela organizează cu pasiune aniversări, nunți și petreceri tematice. De la începuturile sale modeste, ca ospătar, și până la preluarea afacerii, povestea Gabrielei este una de ambiție și determinare. A depășit numeroase obstacole și a transformat afacerea într-o instituție respectată în comunitate, deschizând chiar și un al doilea restaurant.

Cum să-ți menții echipa ca o familie, lecții de la Gabriela Băncescu Gheorghiu

„Cheia succesului este munca, dedicarea și echipa. Noi suntem aici ca o familie, majoritatea de mai bine de 20 de ani. Iar clienții noștri, și ei fac parte din familie. Le suntem alături de tot atât timp”, ne spune Gabriela, reflectând asupra legăturilor strânse create în timp. Restaurantele sale sunt gazdele unor evenimente importante, de la botezuri și nunți, la sărbători religioase precum Paștele și Crăciunul.

Sfaturi pentru tinerii antreprenori români care vor o afacere în New York: ”Să respecte taxele și să aibă ceva rezerve de bani”

Pentru tinerii antreprenori care visează să-și deschidă o afacere în New York, Gabriela oferă sfaturi prețioase: „Ideal este să fie tineri, motivați, să respecte taxele și să aibă ceva rezerve de bani, căci nu toate planurile de afaceri sunt ca la carte. Primele luni pot fi critice”. În cei aproape 30 de ani de activitate, Gabriela a întâmpinat numeroase provocări, dar a învățat să le depășească cu tenacitate.

Gabriela Băncescu Gheorghiu: o poveste de succes și o aventură culinară românească  în New York
Gabriela Băncescu Gheorghiu: o poveste de succes și o aventură culinară românească în New York

Cu toate acestea, Gabriela mărturisește că există și regrete. „Uneori sunt la muncă 14 ore pe zi. Aproape că nu mi-am văzut copiii crescând și regret enorm. Când ești într-un astfel de business trebuie să te dedici, petreci timp la muncă în detrimentul familiei”, ne spune cu sinceritate.

Petreceri românești în inima New York-ului: oază de tradiție și voie bună

Harmony Terrace și Romanian Garden nu sunt doar restaurante, ci adevărate puncte de întâlnire culturală, atrăgând nu doar români, ci și americani și alte naționalități din această metropolă cosmopolită. Prin munca și dedicarea sa, Gabriela Băncescu Gheorghiu a creat un colț de Românie în inima uneia dintre cele mai dinamice orașe din lume, oferind o lecție valoroasă despre puterea muncii și a pasiunii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed