AcasăMoney&PeopleGala Premiilor UNITER 2022. Virgil Ogășanu a primit Premiul pentru întreaga activitate

Gala Premiilor UNITER 2022. Virgil Ogășanu a primit Premiul pentru întreaga activitate

Aseară, au fost decernate Premiile UNITER. Ajunsă la ediția aniversară, cea de-a 30-a gală a avut loc la Palatul Culturii din Bistrița în baza unui concept al regizorului Radu Ifrim.

Virgil Ogășanu și Dana Dogaru au primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate* ”Plugarul și Moarte” în regia lui Silviu Purcărete (Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi) a fost ales drept cel mai bun spectacol* Horia Suru a primit premiul pentru ”cea mai bună regie”, Lóránd Váta şi Nicoleta Lefter au fost desemnaţi cei mai buni actori în roluri principale, iar pentru roluri secundar cei mai buni au fost Csaba László şi Gabriela Popescu*  Cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Lóránd Váta pentru rolul Lopahin Iermolai Alexeevici din spectacolul „Livada de vişini” de A.P. Cehov, regia Yuri Kordonsky*  Vloggerul Mircea Bravo i-a înmânat premiul pentru ”cea mai bună actriță în rol secundar” Gabrielei Popescu (spectacolul ”Cabaret”).

Codin Maticiuc, investiție record în cinematografia românească. Bagă 2 milioane de euro într-un film nou

Gala Premiilor UNITER 2022. Marcel Iureș l-a omagiat pe Ion Caramitru

Ceremonia a fost transmisă de Televiziuea Publică iar Ada Milea împreună cu formația Iarba Fiarelor au asigurat fundalul muzical al galei a cărei gazde au fost Raluca Aprodu și Emilian Oprea. Marcel Iureș a emoționat audiența, omagiindu-l pe marele om de teatru și bun prieten al său, care a primit In Memoriam-Premiul de Excelență. „În ’81 era răsfăţatul teatrelor şi al ecranelor. Avea o inimă cât tot oraşul Bucureşti, avea un simţ al dreptăţii mai tare decât orice, îl scotea din minţi nedreptatea. Am jucat cu el, am avut ocazia şi onoarea, am fost Horatio în ‘Hamletul’ lui şi după ‘90 a stat un pic în ceţurile acelea reci şi confuze şi care nu erau pentru el, a coborât de acolo, pentru că n-asculta de nimeni, decât de Dumnezeu, şi de bunul simţ, şi de limba română, şi a făcut bine chiar şi împotriva incendiatorilor. Sunt oameni care, îşi dau sau nu seama, au în buzunarele lor binele făcut de Pino, care după mintea mea n-a murit. Azi-dimineaţă, m-am gândit să-i dau telefon şi să-i spun ce i-ar plăcea lui să zic. Numărul lui era acolo. Deci, n-a murit. Ultima mea replică din Hamlet era: „Şi noapte bună, dulce prinţ! Acum, pot să spun: Salutare, băiete!”. 

Ion Ion Țiriac a imobilizat un hoț ce i-a intrat în casă. Poliția i-a mulțumit!

Ultimele Articole