AcasăMoney&PeopleGheorghe Zamfir își pictează melodiile! La 81 de ani artistul va expune...

Gheorghe Zamfir își pictează melodiile! La 81 de ani artistul va expune la TNB

Gheorghe Zamfir, cel mai cunoscut muzician român de pe planetă, își dorește să transmită admiratorilor săi emoție și pe șevalet. Naist, pianist, acordeonist, solist, compozitor și dirijor, ”regele naiului”  va face cunoștință românilor și cu pasiunea sa pentru pictură.

De mâine, Teatrul Național din București va găzui o mare expoziție  de lucrări plastice ale artistului simbol al muzicii românești ale cărui cântece au primit un număr record de discuri de aur și platină. Intitulată ”Simfonia culorilor”, expoziția artistului care a locuit în patru metropole ale lumii dar s-a întors la Găești, unde se inspiră și își are originea, va rămâne deschisă până la sfârșitul anului.

Gheorghe Zamfir își pictează melodiile:” Sunt culorile sufletului meu!”

“Pictura mea reprezintă un sunet în culoare, este mai mult o pictură muzicală, dacă aş putea să-i spun aşa. Este o pictură de culoare intensă care exprimă sonate, simfonii, rapsodii şi aşa mai departe. Culorile mele sunt evocative, în sensul în care ele îndrăznesc să reprezinte o parte a sunetului transpus în culoare. Nu mă consider un real pictor, pentru că nu am şcoli, de aceea nici nu vorbesc prea des despre această latură, dar cred că nu e drept să vă ascund această pasiune. Expresia este ceea ce suntem în adâncurile noastre. Expresia ne ajută să ne definim şi să dăm din preaplinul nostru către cei de lângă noi sau către cei cu care ne întâlnim! Când nu ajunge cuvântul, îi dăruieşti un cântec, când nici muzica parcă nu este de ajuns, pui culorile pe pânză şi-ţi arăţi sufletul întregii lumi! Iată culorile sufletului meu“,  ne spune artistul polivalent Gheorghe Zamfir care a împlinit 81 de ani.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.