Gheorghiță: Trendul deceselor din cauza COVID se va menține

Președintele campaniei naționale de vaccinare; Valeriu Gheorghiță, a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că trendul deceselor din cauza COVID se va menține, pentru că evoluția în ATI și cea a deceselor au o întârziere de două săptămâni față de numărul de infectări noi.

Gheorghiță a subliniat că „există o diferență uriașă între decesele pe care noi le înregistrăm și țările care au o rată de acoperire vaccinală mare”.

Astfel, media deceselor în ultimele 7 zile este de peste 50 de ori mai mare decât în Danemarca și de 68 de ori mai mare decât în Portugalia, țară care are aproape 90% rată de acoperire vaccinală, a subliniat Gheorghiță.

„Majoritatea acestor decese erau decese prevenibile. (…) În zilele acestea dispare aproape o generație de bunici din cauza faptului că rata de vaccinare e mult prea redusă la această grupă de vârstă”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, rata de acoperire vaccinală din populația totală a României a ajuns la 36,5%.

Aproape 600 de decese din cauza COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore și 11.073 de cazuri noi. Este record de morți într-o zi de la începutul pandemiei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed