Google dezvolta o brătara ce poate depista cancerul

Nanoparticulele pot fi introduse în sistemul circulator al pacientului prin simpla înghițire a unei pilule. Sunt particule atât de mici, încât pot încăpea până la 2.000 într-o hematie. Ele circulă în sistemul circulator și se atașază de celule, inclusiv de cele canceroase. Senzorul atașat la o brățară poate depista nanoparticulele și poate furniza informații importante medicilor. Ideea este să fie identificate orice mici schimbări în biochmia persoanei ce ar putea constitui un sistem de avertizare timpurie.

 

Proiectul este încă într-o fază incipientă.

 

Un diagnostic timpuriu este în multe cazuri cheia pentru tratarea bolii. Multe cancere, cum ar fi cel de pancreas, sunt depistate numai după ce au devenit deja netratabile și, deci, fatale.

 

Ambiția Google este de a monitoriza constant sângele unei persoane pentru a depista markerii unici ai cancerului, ceea ce ar permite un diagnostic cu mult înainte de apariția oricărui simptom.

 

Proiectul este dezvoltat de unitatea de cercetare a companiei, Google X, care se ocupă de inovațiile cu potențial revoluționar, scrie BBC News online.  

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed