Google vine cu rivalul pentru iPad, un tablet PC ce rulează Chrome OS (VIDEO)

Clipul video a apărut pe site-ul Chromium, ce găzduieşte informaţii despre proiectele open source ale Google, browserul şi sistemul de operare Chrome, şi arată o schiţă de concept a unei viitoare interfeţe pentru un tablet PC. Dintre capacităţile tabletei prezentate în clip se remarcă utilizarea diagonalei mari a ecranului pentru a vizualiza două ferestre independente, cu activităţi diferite, precum scrierea unui e-mail sau căutarea pe web.

Chromium nu este un site oficial al Google, dar clipul ce conţine conceptul tabletei a fost creat de Glen Murphy, unul dintre designerii sistemului de operare Google Chrome.

Există informaţii potrivit cărora Google ar purta discuţii cu HTC despre un tablet PC cu touch-screen. Compania din Taiwan produce deja mai multe telefoane ce rulează Android OS, sistemul de operare pentru telefoane mobile al Google, şi a produs pentru sub brand-ul companiei americane telefonul Nexus One.

Tabletele ce rulează Chrome OS vor avea nevoie de un ecran de 5-10in, şi vor avea un sistem touch-screen capabil să interpreteze mişcări complexe ale degetelor utilizatorului.

Google pare să răspundă companiei Apple, ce a lansat tableta iPad săptămâna trecută. Produsul Apple a primit note mixte din partea analiştilor din domeniul IT, cei care l-au criticat au făcut-o în special pentru că nu suportă rularea concomitent a mai multor aplicaţii (multi-tasking) şi pentru lipsa suportului pentru Flash – capacităţi pe care sistemul de operare Chrome le posedă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed