Greta Thunberg se luptă cu industria modei. Nu și-a mai cumpărat haine de trei ani

Activista de mediu suedeză critică dur industria modei şi spune că preferă să împrumute haine, fiindcă industria este în mare măsură  vinovată pentru schimbările climatice.

Greta a condamnat industria modei pentru vina sa „imensă” în privinţa schimbărilor climatice, într-un interviu recent acordat revistei „Vogue Scandinavia”.

Publicația a prezentat-o pe activista în vârstă de 18 ani, pe copertă.

Ea a declarat că brandurile de modă trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru impactul produselor lor asupra mediului.

Într-un tweet, ea a acuzat unele companii de campanii publicitare „greenwash” menite să facă hainele să pară durabile, relatează BBC.

Totodată, Greta Thunberg a spus că a cumpărat ultima oară un articol de îmbrăcăminte acum trei ani şi „a fost la mâna a doua”.

Împrumut haine de la oameni pe care îi cunosc„, a spus Greta Thunberg.

De asemenea, ea a criticat şi conceptul de „fast fashion”. Termenul este folosit pentru a descrie producţia rapidă şi ieftină de îmbrăcăminte pentru a satisface cererea pentru tendinţele sezoniere.

Solivitând o „schimbare de sistem”, Thunberg a spus că moda nu poate fi produsă şi consumată în masă „în mod durabil”.

Amintim, Organizaţia Naţiunilor Unite a catalogat industria modei ca fiind „a doua cea mai poluantă industrie din lume”.

Trebuie spus că industria modei foloseşte în fiecare an aproximativ 93 miliarde de metri cubi de apă. În ceea ce priveşte emisiile de carbon, industria este responsabilă pentru aproximativ 8% din totalul din întreaga lume. Cifra este mai mare decât totalul zborurilor internaţionale şi transportul maritim la un loc.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri