AcasăActualitateSocialGripa face ravagii în România. Este haos în toate spitalele din țară

Gripa face ravagii în România. Este haos în toate spitalele din țară

După doi ani de pandemie, gripa a revenit în forță în România și face deja ravagii. Spitalele de pediatrie au ajuns să fie pline de copii cu viroze sau infecții respiratorii, însă ceva este mai deosebit în acest an.

Mai exact, potrivit Antena 3, unii dintre copii fac forme severe și ajung la insuficiență respiratorie, alții au nevoie de oxigen. Medicii spun că acesta este doar începutul și se așteaptă la un sezon gripal extrem de agresiv, pentru că virusul circulă mult mai repede și îi afectează îndeosebi pe copii.

Copiii ajung să aibă nevoie de oxigen

“Unitățile de primiri urgențe, dar și camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline de copii cu infecții respiratorii și viroze. Unii fac forme severe, încât au nevoie de oxigen, însă acesta este doar începutul, spun medicii. Aceștia avertizează că ne așteaptă un sezon gripal foarte dificil, având în vedere că anul acesta virusul circulă mult mai repede, iar cei mai afectați vor fi copiii”, a transmis reporterul Antena 3 Cristina Ștefan.

O veste încurajatoare este însă că anul acesta începe mai devreme campania de vaccinare. Deja, medicii de familie au primit o parte din totalul serurilor solicitate și au anunțat că, de săptămâna viitoare, vor începe să vaccineze persoanele care fac parte din categoriile de risc.

Este vorba de cei care au boli cronice, de gravide, dar și de copiii care au până în 5 ani Anul acesta Ministerul Sănătății a achiziționat 1.500.000 de vaccinuri împotriva gripei.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.