Grupul TeraPlast propune distribuirea a 226,6 milioane de lei sub formă de dividend special către acţionari

„Grupul TeraPlast distribuie 226,6 milioane de lei sub formă de dividend special. Suma distribuită reprezintă un randament de 24%/acţiune. Consiliul de Administraţie propune, de asemenea, păstrarea în TeraPlast a peste 147 milioane lei ce vor fi direcţionaţi pentru achiziţia unor companii sau pentru acordarea unui nou dividend, pe final de an”, a informat compania.

Grupul TeraPlast are plătite avansuri pentru investiţii de peste 160 de milioane de lei în acest an şi analizează activ posibile preluări.

„Consiliul de Administraţie al TeraPlast SA va propune aprobării acţionarilor distribuirea de dividend special şi acţiuni gratuite din profitul ce-l va realiza până la finalul lunii martie 2021. Suma propusă pentru dividende este de 226,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă un dividend brut de 0,13 lei/acţiune. La valoarea actuală a titlurilor, reprezintă un randament record de 24%. Suplimentar distribuţiei de cash, se adaugă propunerea Consiliului de Administraţie de majorare a capitalului social al TeraPlast cu suma de 43.579.988 lei. Astfel, va fi distribuită o acţiune gratuită la fiecare 4 acţiuni deţinute de acţionarii de la data de înregistrare aferentă majorării de capital social”, mai anunţă compania.

Această propunere are în vedere dorinţa acţionarilor de a păstra o lichiditate confortabilă în cadrul grupului, lichiditate care va putea fi folosită pentru achiziţii de companii sau pentru acordarea unui nou dividend special spre finalul de an.

Pe modelul achiziţiei Somplast, din decembrie 2020, Grupul TeraPlast îşi va continua extinderea regională şi creşterea cotei de piaţă prin M&A.

„Interesul nostru este pentru companii care să ne permită sinergii. Ne uităm la mai multe criterii. În primul rând, domeniul de activitate să fie similar sau complementar celor în care Grupul TeraPlast activează: reciclare, ambalaje flexibile, ţevi şi produse conexe pentru reţelele de apă, gaz, canalizare. În al doilea rând, trebuie să realizeze produse cu cerere la export sau care pot disloca importuri de pe piaţa internă. Pe de altă parte, trebuie să fie companii care deţin tehnologie performantăde producţie. Performanţele financiare sunt un alt criteriu esenţial. Căutăm companii cu indicatori similari cu cei ai TeraPlast şi cu un grad de îndatorare scăzut. Iar acestea sunt condiţii cumulative”, a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie TeraPlast.

Grupul are în derulare în acest an investiţii de peste 160 milioane lei, cofinanţate prin ajutor de stat.

În data de 26 februarie Grupul TeraPlast a anunţat încasarea a 373 de milioane de lei în urma finalizării tranzacţiei de vânzare a diviziei de produse din oţel către Kingspan.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed