x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(6) "social"

Guvernul amână OUG necesară pentru dotarea centrelor și plata personalului care a adus primarii la București

Guvernul a amânat adoptarea Ordonanței de Urgență inițiată de Ministerul Sănătății privind înființarea centrelor de vaccinare și plata personalului medical implicat în campania de vaccinare, cu doar 48 de ore înainte de etapa a doua de vaccinare.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.01.2021, 14:47

În absența Ordonanței, nu se pot organiza centrele de vaccinare necesare pentru debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare.

 

NEWS ALERT: CCR a decis – Pensiile trebuie majorate cu 40%

 

OUG a stârnit revolta primarilor la adresa ministrului Sănătății care nu a prevăzut sursa de finanațare pentru adminstrațiile locale.

 

Florin Cîțu i-a dat afară din Guvern pe oamenii lui Orban

 

Ordonanța a fost amânată pentru moment, deși urma, inițial, să fie adoptată în ședința de Guvern de astăzi. Motivul pentru care ordonanța a fost amânată, deși etapa a doua a campaniei de vaccinare începe peste două zile, este că nu s-a ajuns la o înțelegere privind sursa banilor.

Primarii au acuzat ministerul Sănătății că Ordonanța îi obligă să organizeze și să doteze centrele de vaccinare, precum și să asigure plata personalului medico-sanitar din aceste centre, fără a le fi alocate și resursele financiare necesare.

Ulterior, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a precizat că ministerul ar putea suporta plata personalului medical implicat în campania de vaccinare, însă pentru amenajarea centrelor primarii ar trebui să ceară bani la Ministerul Dezvoltării.

 

După declarația ministrului Sănătății, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a spus că în bugetul ministerului nu există fonduri pentru o eventuală finanţare a organizării centrelor locale de vaccinare anti-COVID-19, deoarece nu există buget aprobat pe 2021.

 

Primarii de municipii au participat marți la o discuție cu ministrul Finanțelor, unde au primit asigurări că vor fi alocați bani pentru administrațiile locale pentru organizarea centrelor de vaccinare.