Hasotti: Studiourile cinematografice de stat, în colaps

AnimaFilm mai are doar doi angajaţi, iar Sahia nu a produs nimic în acest an. Astfel că Ministerul Culturii se gândeşte la mai multe planuri de restructurare pentru a salva ce se mai poate salva din cele două studiouri cu tradiţie.

 

“Alte instituţii din subordine au probleme foarte mari, sunt in pragul colapsului, au datorii foarte mari şi trebuie să ne gândim la nişte măsuri, dacă nu de redresare pt unele, cel puţin de comasare, de restructurare pt altele (…) Au acumulat datorii şi vine ANAF-ul şi ne execută, asta este problema”

 

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, Sahia Film are datorii de circa un milion de lei. Lucru care nu îi permite nici să acceseze fonduri europene, care ar fi putut să salveze celebrul studio de stat. Nici la AnimaFilm situaţia nu este mai roz.

 

“…este AnimaFilm, care are doi angajaţi, un director şi un contabil. Nu poate fi desfiinţată pt simplul motiv că se află în nişte imobile care sunt revendicate şi legea nu ne permite. Sahia beneficiază de un management defectuos. La Sahia s-au făcut nişte producţii în 2010 şi în 2011. Din punct de vedere calitativ , opinia mea este că se află sub nivelul de calitate firesc. În 2012 nu a mai produs nimic. La Sahia s-au acumulat nişte datorii imense”

 

Înainte de decembrie 1989, SahiaFilm era cel mai mare producător de film documentar din România. În opinia lui Puiu Haşotti, o posibilă variantă pentru redresarea sa ar fi comasarea celor două studiouri cinematografice de stat. Ministrul Culturii spune că rezolvarea problemei datoriilor reprezintă cel mai stringent punct la acest moment.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed