Lerul lui Hrușcă, în proces cu Apple și Google! Ce pierderi invocă solistul

0

Cel mai cunoscut colindător al nostru, Ștefan Hrușcă se judecă cu Apple, YouTube (aparținând Google), dar și cu Electrecord, sigura casă de discuri din România comunistă. Motivul, respectarea și renumerarea proprietății intelectuale, opera sa.

Colindătorul de serviciu al României reclamă că melodiile sale pot fi ascultate și descărcare de la multe surse neoficiale, care activează prin intermediul platformelor de streaming și downloadare sus amintite, iar veniturile sale sunt prejudiciate. De asemenea, Hruscă reclamă că, din piesele ascultate pe internet, lui nu-i revin drepturi bănești iar giganți precum Apple ori Google nu fac nimic pentru a împiedica asta. Mâhnirea artistului este mult mai mare cu cât, în ultimii doi ani, solistul nu a mai susținut niciun concert.

Inna nu urcă pe scenă fără 15.000 de euro! Ce avere impresionantă a făcut solista

Hrușcă, în proces cu Apple și Google

Lerul lui Hrușcă, în proces cu Apple și Google! Ce pierderi invocă solistul

De exemplu, melodii precum ”Rugă pentru părinți” (4,3 milioane vizualizări pe pagina oficială YouTube a artistului), ”Un copac cu flori” ori ”Linu-I lin”), înregistrează mult mai multe vizualizări însumate de pe canale neoficiale. Procesul lui Ștefan Hrușcă (64 ani), ce locuiește de aproape 30 de ani în Canada, a înregistrat un lung șir de suspendări, inclusiv cea pe perioada stării de urgență din 2020. Până acum artistul a obținut din partea judecătorilor încuviințarea plângerilor formulate. În luna martie a.c., avocații lui Ștefan Hrușcă vor susține într-un nou termen cauza artistului pentru care luptă din 2017.

Dana Săvuică, face afaceri din propriile pasiuni. Are o meserie admirabilă, trăiește o vacanță continuă