Idei de vacanță fără caniculă. Peștera din România unde poți găsi un ghețar chiar și vara

Dacă nu mai aveți idei de vacanță și vă doriți o călătorie rece, Peștera Scărișoara din Apuseni este ideală. Aici, la mare adâncime temperatura nu trece de 7 grade, iar peisajul este unul de vis.

Peștera Scărișoara: cel mai mare ghețar subteran din lume

Peștera Scărișoara, din județul Alba, găzduiește cel mai mare ghețar subteran din lume. La peste 60 de metri adâncime, peisajul „înghețat” îți taie răsuflarea și este un refugiu perfect pentru canicula de-afară.

Dacă vă gândiți să vizitați giganticul frigider, trebuie să vă luați haine groase la voi, pentru că temperatura nu depășește 0 grade.

În plin sezon, Ghețarul de la Scărișoara este vizitat de peste 100.000 de turiști, atât din țară, cât și din străinătate. O turistă din California povestește: „Noi venim din California. Nu prea avem peșteri în California și acolo ne adăpostim de căldură în ocean. Aici în România ne adăpostim de căldură la ghețar și în peșteră unde temperatura e mai mică și confortabilă”.

Vizitarea Peșterii Scărișoara și a altora din zonă

În zonă găsim și „Poarta lui Ionele”, o peșteră care-i surprinde pe turiști cu o intrare de 12 metri înălțime. Locul găzduiește și o colonie de lilieci, iar temperatura se oprește pe la 7 grade. â

Cristian Ciobotărescu, ghid turistic, recomandă: „Invităm turiștii să viziteze zonele acestea de peșteri în perioada asta de caniculă și să viziteze cheile și văile, și pădurile. Confortul termic este mult mai bun decât zonele cu betoane și asfalt din oraș.”

Pentru ambele peșteri, un bilet la intrare costă 15 lei pentru un adult și 10 pentru copii, potrivit ProTV.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed