În pofida recesiunii, britanicii nu fac economii la internetul de mare viteză

Consumatorii încearcă să economisească bani în ceea ce priveşte comunicaţiile, dar sunt dispuşi în continuare să plătească pentru servicii precum internet mobil de mare viteză sau televiziune digitală. Ei analizează mai multe oferte, semnează contracte pe termen lung, la care costul este mai mic sau contracteazăpachete de internet, telefonie şi televiziune de la aceeaşi companie, potrivit Ofcom.

"În pofida recesiunii, oamenii petrec mai mult timp uitându-se la televizor, folosindu-şi telefoanele mobile sau accesând internetul", a explicat Peter Phillips, partener Ofcom. "Între timp, devenim mai atenţi la modul în care plătim pentru aceste servicii şi, pe lângă oferte mai bune, cerem mai mult control", a adăugat el. În primul trimestru al anului 2009, 46% dintre consumatori au achiziţionat un pachet cu două sau mai multe servicii de la acelaşi operator.

Raportul arată că, în pofida situaţiei economice dificile, consumatorii sunt dispuşi în continuare să plătească pentru servicii precum televiziunea high definition şi internetul mobil de mare viteză,

Peste un sfert dintre familiile britanice au un DVR (Digital Video Recorder), care le permite să înregistreze în format digital. Peste două milioane de familii au achiziţionat servicii de televiziune high definition (HD), iar 17,6 milioane de televizoare echipate pentru acest tip de transmisii au fost vândute în Marea Britanie.

Aproape 70% dintre familiile britanice aveau internet de mare viteză la sfârşitul primului trimestru al anului 2009, faţă de 58% în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, peste 10% dintre familii aveau acces la internet mobil de mare viteză. Dintre cei care au internet mobil, trei sferturi au acces şi la un serviciu de internet fix de mare viteză.

Sursa: NewsIn

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed