În prezent sunt 285 de cadre medicale infectate cu COVID 19. 15 în stare gravă. Mulți nu au fost testați

0
În prezent sunt 285 de cadre medicale infectate cu COVID 19. 15 în stare gravă. Mulți nu au fost testați

Este vorba despre 91 medici, 90 asistenți medicali, 26 infirmiere, 8 ingrijitoare, 70 Personal auxiliar.

 

În Suceava este cea mai gravă situație, respectiv: 181 de cadre medicale. (43 Medici, 70 Asistente, 20 Infirmiere, 7 Îngrijitoare, 41 Personal auxiliar)

 

Pe locul doi se află Bucureștiul cu 45 de cadre medicale infectate din care: 14 medici, 11 asistente, 5 infirmiere, 15 personal auxiliar.

 

Creşterea de la o zi la alta a numărului cadrelor medicale infectate este „îngrijorătoare, dar limitată”, a susţinut Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Declaraţia lui Moldovan vine în condiţiile în care 285 de cadre medicale sunt infectate. Dintre acestea, 15 sunt în stare gravă dar pot fi recuperate, a precizat Moldovan la Realitatea PLUS.

 

„Din păcate, au fost accidente epidemiologice în mai multe spitale din România, nu foarte multe, în trei, în care au fost medici contaminaţi şi care a scos din funcţiune un număr de specialişti. Totuşi, am reuşit să gestionăm aceste situaţii folosind alte cadre medicale din regiuni limitrofe prin transferul în zonele respective şi care au permis continuarea activităţii la un nivel optim. (…) Avem un număr relativ mic de 15 (cadre medicale – n.r) care sunt în stare gravă, dar care sunt recuperabili, necesită terapie intensivă, ventilaţie mecanică, dar sunt recuperabili”, a precizat Moldovan.

 

Moldovan a mai precizat că medicii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în stare bună vor continua să lucreze.

 

Printre medici şi asistente sunt temeri că mulţi alţii ar putea fi infectaţi dar nu au fost încă testaţi ca să se ştie exact care-i situaţia. Temerile medicilor au la bază faptul că dotările cu echipamente de protecţie au fost precare, sau au lipsit cu desăvârșire.