Începe BIFF 2022, cel mai important festival de film al Bucureștiului

De mâine începe BIFF 2022, cel mai important festival de film al Bucureștiului. Timp de o lună de zile, până pe 9 octombrie, cinefilii capitalei vor putea viziona filme premiate la festivaluri internaționale de prestigiu și vor putea participa la o serie de evenimente special organizate la acestă ediție, cea de-a XVIII-a.

Publicul cinefil va putea viziona la Muzeul Țăranului  8 filme în competiţia oficială a Bucharest Internaţional Film Festival. Este vorba de: AFTERSUN, film regizat de Charlotte Well (câştigator la Cannes Film Festival Winner French Touch Prize of the Critics’ Week Jury 2022), EVERYBODY LOVES JEANNE (Celine Devaux), THE GIRL AND THE SPIDER (Ramon şi Silvan Zurcher), FALCON LAKE ( Charlotte Le Bon), HIT THE ROAD (film de Panah Panahi), LA JAURÍA (Andreas Ramirez Pulido),  UNREST (Cyril Schäublin) și MAROCCO, filmului regizorului roman Emanuel Pârvu.

Anul acesta la masa juriului se vor reuni cinci nume importante din lumea cinematografica: Dana Rogoz (actriță), Dorian Boguță (actor/regizor), Roxana Călinescu (jurnalist cultural), Alessandro Grande (regizor italian) și Valentyn Vasyanovych (regizor ucrainean). Cei cinci vor juriza cele opt filme, care se află anul acesta la secțiunea Competiție. 

Laura Stoica ar fi împlinit 55 de ani! Concert special de ziua celei care a fost cea mai importantă solistă rock a României

Începe BIFF 2022, cel mai important festival de film al Bucureștiului

Mâine începe BIFF 2022, cel mai important festival de film al Bucureștiului

„Competiţia celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Bucureşti aduce 8 filme ale unor cineaşti care au reuşit să uimească critica şi juriile celor mai bune festivaluri cu debuturile lor. Un cinema plin de talent şi originalitate care ajunge în multe cazuri pentru prima dată în România, care în ciuda prestigiului internaţional nu a avut până acum o fereastră în Capitala ţării pentru a fi proiectat pe ecran mare. Panorama, pe de altă parte, prezintă unele dintre cele mai bune filme ale sezonului, regizate de autori consacraţi precum Jafar Panahi sau Miguel Gomes alături de una dintre surprizele celei mai recente ediţii a Berlinalei, Kamila Andini. Un cinema în majuscule pentru a ne întoarce în săli şi a ne delecta cu poveşti extraordinare create de regizori remarcabili”, a declarat Jose Cabrera, curatorul secţiunii Competiţia- BIFF 2022.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri