Începe curățenia în instituțiile de stat. Primii angajați care vor fi disponibilizați

De altfel, ministrul Economiei a trimis Corpul de control la o instituție din subordinea Ministerului Economiei care ar trebui, în teorie, să se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism. Cu toate astea, nu a avut niciun absolvent, iar angajații au încasat salarii de ordinul zecilor de mii de lei, potrivit Realitatea Plus.

 

Dana Budeanu, derapaj total: Covid e o boală strict pentru săraci

 

Claudiu Năsui este primul ministru care a implementat startegia cerută de premierul Florin Cîțu pentru elaborarea unor controale amănunțite la instituții de stat la Centrul Național de Învățământ Turistic, instituție aflată sub controlul direct al Ministerului Economiei.

 

Această instituție a acordat, doar în 2019, salarii medii lunare de aproape 20.000 de lei celor 20 de angajați. În schimb, Centrul Național de Învățământ Turistic a elaborat doar două cursuri organizate în ultimul an, care a avut, însumat, doar 30 de absolvenți.

 

Motiv pentru care aceasta ar urma să fie reorganizată, altfel se vor impune și alte măsuri.

 

Premierul Florin Cîțu își dorește ca toate companiile de stat să fie sub directa obesrvație a miniștrilor, iar dacă aceștia nu le fac profitabile, sunt amenințați cu remanierea. Dar asta abia după primul trimestru de guvernare, atunci când se va trage linie și se va vedea care au fost miniștrii performanți.

 

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a scris într-o postare pe pagină sa de Facebook că a trimis corpul de control la Centrul Național de Învățământ Turistic, o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei „care nu face nimic pe bani mulți”.

Compania ar trebui, în teorie, să se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism, cursuri de turism de stat. În realitate, din 2012 până în prezent, compania a organizat trei cursuri de formare și a școlit 47 de persoane.

„Compania a avut 20 de posturi în 2019, majoritatea de conducere sau administrative. Salariul mediu din companie, un lucru foarte important, este de 19.500 lei pe luna. Dacă ne uităm la cheltuielile de personal per individ format, în 2019 suma a fost de 155.570 lei per individ. O suma colosală. Evident, nicio companie privată nu și-ar permite asemenea costuri. Ar fi dat faliment demult, dar la stat există întotdeauna un sac fără fund sau un activ de exploatat că să eviți falimentul, pe banii contribuabilului”, a scris Claudiu Năsui pe pagină să de Facebook.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed