Începe Forumul Financiar Central şi Sud-Est European. Nouriel Roubini se află printre invitaţii evenimentului (VIDEO)

Guvernul Boc pregăteşte încă măsurile de austeritate pentru a atinge ţintele convenite cu Fondul Monetar Internaţional. Viitorul rămâne totuşi incert, pentru că reducerile de salarii şi pensii sunt contestate de sindicate şi de partidele din opoziţie. Măsuri de austeritate se iau şi în Germania, la fel în Marea Britanie.

Incertitudinea e la ea acasă pe continent, iar zvonurile privind destrămarea zonei euro şi chiar a Uniunii Europene se intensifică. Sunt temele care intră în dezbatere la Bucureşti, în cadrul Forumului Financiar organizat de Forum Invest.

Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu va deschide dialogul pe tema măsurilor de stabilizare financiară. Prim vice-guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) va vorbi despre rolul băncilor centrale în acest context şi despre riscul creşterii preţurilor. Ministrul Mediului va participa la discuţia despre atragerea fondurilor europene, iar arhitectul Capitalei va vorbi despre soluţii de finanţare pentru sectorul construcţiilor. În a doua zi a forumului, finanţiştii vor contura imaginea sectorului bancar după încheierea crizei.

 În fine, ministrul de Finanţe din Bulgaria, Mugur Isărescu şi Nouriel Roubini vor comenta opţiunile de ieşire din programele naţionale anti-criză, atât de neortodoxe încât pot provoca la rândul lor, noi crize.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed