Barroso critică Germania în privinţa gestionării crizei din Grecia

0

„În ultimii ani, nu mai există destule voci importante în politica germană care să explice opiniei publice de ce este important euro pentru Germania”, a declarat Barroso într-un interviu acordat cotidianului german.
 
„Politicienii ar trebui să menţioneze şi faptul că economia germană ar evolua mult mai prost fără euro” şi să nu uite că datorită apartenenţei la Zona euro, comerţul exterior al ţării nu a încetat să se dezvolte, a adăugat preşedintele CE.

În ultimele săptămâni, o mare majoritate a populaţiei germane a respins ideea implicării ţării în planul de salvare a Greciei, iar guvernul condus de Angela Merkel a dat impresia că tergiversează discuţiile, înainte de a aproba pachetul de legi.

„Procesul nostru de luare a deciziilor durează pur şi simplu prea mult timp. Pieţele au primit prea multe semnale contradictorii”, a spus Barroso.

În acest context, Barroso şi-a exprimat rezervele cu privire la declaraţiile guvernului german, care estima drept „aproape imposibilă” o extindere a restricţionării dreptului de vot în cazul ţărilor cu probleme mari.