x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "general"

Îngrijorare maximă! ARAFAT ne-a spus cât va dura valul doi!

Estimările sunt că valul doi al epidemiei va fi pe durata iernii.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 16.10.2020, 12:11

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, că, potrivit estimărilor specialiștilor, valul doi al epidemiei de COVID-19 va fi pe durata iernii. Arafat a subliniat că, dacă nu se respectă lucrurile, dacă sunt presiuni să nu se ia restricții, s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea.

 

Guvernul NU vrea o altă STARE DE URGENȚĂ: Nu vrem să ajungem la un “lockdown”

 

„Estimările sunt că valul doi va fi pe perioada iernii. Cât de greu va fi, depinde de noi. Dacă reușim să descreștem, vom ține situația sub control. Dar nu se va ajunge ușor la descreștere. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia restricții, s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea și pe o perioadă mai lungă”, a afirmat Raed Arafat.

 

ALERTĂ în PNL. Doi deputați au ajuns la ATI. Cum s-au infectat?

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat, de asemenea, că spitalele Covid încet, încet ajung la capacitatea maximă și este normal ca celelalte spitale să înceapă să primească cazuri de Covid, nu asimptomatice sau ușor simptomatice, pentru că acestea vor rămâne la domiciliu, ci pacienții care au nevoie de tratament, iar pentru aceștia este nevoie de paturi suplimentare în celelalte spitale.

Arafat a dat și un exemplu: „Ajunge un pacient după un accident rutier, e operat, i se face și test covid și ne trezim că e pozitiv. El trebuie să continue tratamentul acolo, nu are ce să caute la spital de infecțioase. Pentru binele pacientului trebuie să găsesc un loc, ca să fie tratat corect, dar izolat de ceilalți pacienți”.