AcasăEconomieÎntârziere de peste 150 de minute a unui tren pe ruta Deva-Bucureşti,...

Întârziere de peste 150 de minute a unui tren pe ruta Deva-Bucureşti, după ce un copac a căzut şi a fost nevoie de remedierea liniei de contact

”În cursul dimineţii, trenul IR 1824, care circulă în relaţia Deva – Bucureşti Nord, a avut o staţionare temporară, de cca. 100 de minute, deoarece a fost necesară intervenţia cu o drezină pantograf pe intervalul Merişor – Băniţa, pentru înlăturarea unui copac căzut în gabarit şi remedierea deranjamentului la linia de contact, a trasmis, marţi după-amiază, CFR SA.  

Sursa citată a precizat că trenul IR 1824 a fost reînscris în circulaţie la ora 9.33. Până la destinaţie, trenul a acumulat o întârziere de 155 de minute.  

”Menţionez că în aceste zile, când în majoritatea judeţelor se înregistrează temperaturi ridicate, pe reţeaua feroviară se introduc limitări de viteză, pe anumite intervale de staţii, ceea ce însemnă că unele trenuri, funcţie de judeţele pe care le tranzitează, să înregistreze întârzieri în parcurs, iar ora de sosire în staţia de destinaţie să nu corespundă orei din Mersul Trenurilor”, a mai transmis Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA.  

Potrivit acesteia, limitările de viteză sunt introduse in anumite intervale orare, în perioadele în care sunt anunţate temperaturi caniculare, deoarece la nivelul şinei, temperatura depăşeste 50 de grade C. 

”Adresăm scuzele necesare călătorilor pentru întârzierile care apar în circulaţie, dar îi asigurăm că personalul feroviar este prezent permanent pe teren în aceste zile, astfel încât orice situaţie, care are implicaţii în buna desfăşurare a circulaţiei trenurilor, să fie remediată în cel mai scurt timp”, a mai transmis sursa citată.  

 

 

Ultimele Articole